Social

Activități dedicate Lunii Meseriilor la Liceul Tehnologic nr. 1 Alexandria

În cadrul campaniei pentru promovarea învățământului profesional și tehnic, în intervalul 11 februarie – 10 martie 2022, la Liceul Tehnologic Nr.1 din Alexandria s-au desfășurat o serie de activități dedicate Lunii Meseriilor, la care au participat numeroși elevi de clasa a VIII-a de la școlile gimnaziale din județ. Aceștia s-au bucurat de primirea călduroasă a colegilor mai mari și de sfaturile și îndemnurile dascălilor care le-au vorbit despre calificările și beneficiile absolvirii unui liceu tehnologic sau a unei școli profesionale.

Liceul Tehnologic Nr.1 din Alexandria oferă o şansă pentru fiecare elev, şansa unei desăvârşiri profesionale, a formării ca personalitate socială, şansa de a izbândi prin forţele proprii, finalitatea esenţială a pregătirii şcolare fiind inserţia socială a absolvenţilor pe piața muncii. Calificările Liceului Tehnologic Nr.1 oferă oportunităţi de pregătire temeinică, la standarde europene, în meserii sau ocupaţii în domeniile: mecanic, electric, gastronomie sau sportiv. De asemenea, elevii care optează pentru învățământul profesional de 3 ani beneficiază lunar de bursa în valoare de 200 de lei și obținerea unei calificări recunoscute în toate țările din UE, la finalizarea studiilor.

Fie că aleg învățământul liceal de 4 ani (calificările: Tehnician în gastronomie, Tehnician transporturi, Instructor sportiv) sau școala profesională de 3 ani (calificările: Ospătar (Chelner), Vânzător în unități de alimentație publică, Mecanic auto/Tinichigiu, Vopsitor auto, Electrician exploatare centrale, stații și rețele electrice), absolvenții au șansa de a se angaja în domeniu atât în țară, cât și în statele membre UE, au transmis reprezentanții unității de învățământ.

Cu ocazia Zilei Naționale a Meseriilor, Întreprinderea de rulmenți KOYO S.A. (JTEK) a primit vizita elevilor Liceului Tehnologic Nr.1, aceasta fiind considerată un prim pas în reluarea parteneriatului dintre agentul economic și unitatea de învățământ.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.