Eveniment

Activități de prevenire a corupției în cadrul campaniei „Tu poți face lumină!”

În perioada 28-29.10.2019, ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Judeţean Anticorupţie Teleorman au desfășurat 3 activități de prevenire a corupției în rândul cetățenilor și al funcționarilor din cadrul instituțiilor publice de pe raza municipiului Turnu Măgurele.

Activitățile fac parte din campania națională „Tu poți face lumină!”, inițiată de Direcția Generală Anticorupție în scopul conștientizării de către personalul Ministerului Afacerilor Interne și cetățeni, a cauzelor și consecințelor implicării în fapte de corupție.

Obiectivele campaniei vizează aspecte referitoare la obligațiile care derivă din calitatea de funcționar public, atitudinea în fața unor posibile fapte de corupție, conștientizarea cetățenilor cu privire la necesitatea semnalării faptelor de corupție despre care iau cunoștință prin apelarea Call Center-ului Anticorupție 0800 806 806.

Astfel, au fost desfăşurate două activităţi preventive la sediul Spitalului Municipal Turnu Măgurele, la care au participat 20 de medici și o activitate preventivă în Punctul de Trecere a Frontierei Turnu Măgurele, la care au participat 25 de cetățeni  români care tranzitau punctul pe direcția de intrare în țară.

În cadrul acestor activități au fost prezentate aspecte referitoare la identitatea instituțională, atribuțiile și competența Direcției Generale Anticorupție, principalele infracţiuni de corupţie și consecinţele implicării în fapte de corupţie.

Totodată, participanților le-au fost aduse la cunoștință datele de contact ale Direcției Generale Anticorupție, Serviciului Județean Anticorupție Teleorman, Call Center-ul Anticorupţie 0800.806.806 și le-au fost distribuite pliante și flyere.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.