Eveniment

Activitatea seismică din ultimele zile – 14 cutremure în 4 zile

Activitatea seismică a țării este una intensă, România fiind zguduită, în fiecare zi, de cel puțin trei cutremure de mică intensitate. Conform raportului privind activitatea seismică zilnică, publicat de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, numai astăzi, până la această oră, în țara noastră au avut loc două cutremure cu magnitudinea de 2.1 grade, localizate în zona Olteniei, Gorj.

Ieri, 6 martie, în România au fost înregistrate alte trei seisme, două dintre ele în zona seismică Vrancea, cu magnitudinea de 3.4 și 3.5 grade pe scara Richter și unul în zona Olteniei, de 2 grade.

Și în weekend, atât sâmbătă, cât și duminică, la nivelul țării au fost nouă cutremure,  patru dintre acestea au fost înregistrate sâmbătă, în județul  Gorj, magnitudinea maximă fiind de 2.8 grade.

Duminică, au fost înregistrate alte cinci seisme, dintre care trei au fost în Oltenia, cutremurul cu cea mai mare intensitate, fiind de 3.8 grade. Altul de 3 grade a fost înregistrat în zona seismică Vrancea, Covasna, și ultimul, de 2.9 în zona seismică Făgăraș – Câmpulung, Dâmbovița.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.