În cadrul şedinţei Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, care a avut loc vineri, 28 august, au fost dezbătute două subiecte de interes major pentru categoria de vârstă în discuție, respectiv acţiunile şi activităţile desfăşurate în sprijinul pensionarilor de către Societatea de Cruce Roşie Teleorman, precum şi preocuparea pentru recrutarea şi pregătirea profesională a cadrelor, în vederea angajării acestora pentru îngrijirea la domiciliu a persoanelor vârstnice .
Prezenți la întâlnire, reprezentanții Crucii Roşii au asigurat, printre multe alte activități, organizarea unor acţiuni menite să vină în sprijinul celor care au servit societatea din toate punctele de vedere, pensionarii.
De asemenea, prin Crucea Roşie s-au făcut donaţii de produse alimentare, de igienă personală, îmbrăcăminte şi încăţăminte, la centrele de bătrâni și au fost derulate proiecte sociale prin care vârstnicilor le-a fost măsurată tensiunea arterială și le-a fost determinată valoarea glicemiei.
Prefectul județului Teleorman, Carmen Daniela Dan a precizat că, în ce privește recrutarea şi pregătirea profesională a cadrelor, în vederea angajării acestora pentru îngrijirea la domiciliu a persoanelor vârstnice, în perioada următoare este de așteptat ca tot mai multe consilii locale să apeleze la serviciile gratuite de consultanţă oferite de Instituţia Prefectului şi de Consiliul Judeţean, prin care se pot accesa fonduri europene.
„Îmi doresc ca cel de-al doilea punct aflat astăzi pe ordinea de zi să capete contur în perioada următoare şi sper ca tot mai multe consilii locale să apeleze la serviciile gratuite de consultanţă oferite de Instituţia Prefectului şi de Consiliul Judeţean prin care se pot accesa fonduri europene”, a menționat prefectul județului Teleorman.
Drept exemplu a fost dată Primăria Videle, instituție care s-a preocupat, cu ajutorul unei fundaţii, de asigurarea de îngrijire la domiciliu bătrânilor de pe raza unității administrativ-teritoriale. Și, deşi proiectul de la Videle a fost iniţiat în urmă cu aproximativ 8 ani, când numărul beneficiarilor crescuse de la 12 la 36, în prezent doar 3 persoane mai au parte de acest regim din cauza lipsei fondurilor.
„Sper ca autorităţile locale să prindă în bugetul de cheltuieli şi fondurile necesare asigurării asistenţei sociale la domiciliu sau să facă eforturi pentru accesarea banilor europeni, noi acordându-le tot sprijinul de care au nevoie”, a mai precizat Carmen Daniela Dan. (Violeta Mocanu)
Este de apreciat interesul de care da dovada Prefectura Teleorman si Consiliul Judetean Teleorman in sprijinirea primariilor in accesarea de fonduri europene.
Doamna prefect incearca sa constientizeze primarii ca accesarea de fonduri europene este spre binele cetateanului din comunitatea condusa de primar.