Social

Activitatea centrelor de vaccinare din Teleorman a fost suspendată

Marți, 15 martie, a fost finalizat procesul de suspendare a activității la centrele de vaccinare din Teleorman, ultimele localități în care s-a făcut acest lucru fiind Alexandria, Roșiori de Vede și Turnu Măgurele.

Stelian Cristea, directorul DSP Teleorman, spune, însă, că toate persoanele care doresc să se vaccineze împotriva COVID-19 o pot face prin intermediul medicilor de familie, către care instituția de sănătate publică direcționează, în funcție de cerere, doze de vaccin. Totodată, în funcție de evoluția cazurilor de îmbolnăviri de COVID-19, centrele de vaccinare pot fi oricând reactivate, logistica aferentă acestora fiind depozitată la sediul DSP, iar spațiile pot fi reamenajate dacă situația o va cere.

În ceea ce privește vaccinarea în rândul copiilor, Stelian Cristea a precizat că poate fi făcută la nivelul dispensarelor școlare, aici existând oricum atât personal, cât și amenajările necesare procesului de vaccinare.

În ceea ce privește tichetele pentru persoanele care s-au vaccinat cu schema completă în perioada 3 septembrie 2021 – 14 martie 2022, la centrele de vaccinare de la Școala nr. 6 Alexandria, vor putea fi ridicate de la sediul Direcției de Asistență Socială Alexandria (str. Dunării, nr. 139), după următorul program: luni – joi, între orele 09.00 – 16.00, vineri, între orele 09.00 – 12.00. Cetățenii care se vor prezenta la Direcția de Asistență Socială Alexandria, în vederea ridicării tichetelor, trebuie să prezinte Cartea de Identitate (C.I.), cu excepția minorilor care vor prezenta certificatul de naștere, dar și o copie de pe adeverința de vaccinare. Reprezentanții municipalității precizează că certificatele digitale nu vor fi acceptate, doar adeverințele de vaccinare eliberate de centrele de vaccinare.

2 Comments

  1. observator

    erata:vreo

  2. observator

    Nu cred ca exista vre explicatie logica la acest refuz al certicatelor digitale! Au fost functionabile pana acum in toate situatiile solicitate si deodata devenira inoperabile! Cred ca acel cap „limpede” din reprezentantii municipalitatii sa aibe curajul si sa vina cu niste argumente!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.