Eveniment

Activitatea “Cartea de vacanță” a început de astăzi la Biblioteca Județeană “Marin Preda” Teleorman

Astăzi, s-a deschis expoziția “Cartea de vacanță” în foaierul Bibliotecii Județene “Marin Preda” Teleorman, instituție aflată sub autoritatea Consiliului Județean Teleorman.

Reprezentanții bibliotecii transmit că “această activitate vine în întâmpinarea petrecerii timpului liber al utilizatorilor bibliotecii pe perioada vacanței de vară, punându-le la dispoziție titluri din diverse domenii de interes. Cum vara este perioada vacanțelor nu numai pentru elevi, expoziția se adresează tuturor categoriilor de utilizatori, de la cei mai mici până la cei mai în vârstă”.

Expoziția cuprinde titluri noi contemporane, cum ar fi “Madame Picasso” (Anne Girard), “Cele mai strălucitoare stele” (Anna Todd), “Cei uitați” (David Baldacci), “Tot binele și tot răul” (Care Santos), “Identități furate” (Douglas Kennedy), “Bărbatul care n-a mai sunat” (Rosie Walsh), “Îngerul de la Marchmont Hall” (Lucinda Riley), “Triunghiul” (Ken Follett), “Șantajul” (John Grisham), “Viața e un roman” (Guillaume Musso), “Muzica nopții” (Jojo Moyes) și “Contesa din Toscana” (Dinah Jefferies). Mai mult, sunt și titluri variate pentru copii, “Visătorul” (Ian McEwan), “O poveste haioasă” (Ned Vizzini), “Exploratorul (Katherine Rundell) și multe altele.

De asemenea, cei interesați de dezvoltare personală pot citi “Afirmații pentru voi…” (Niculina Gheorghiță), “Pași către tine însuți” (Maria Timuc), “Trăiește autentic” (Andreea Săvulescu), “Universul holografic” (Michael Talbot), “Tu ești placebo” (Joe Dispenza). Pe lângă acestea, în foaierul bibliotecii există și ghiduri turistice despre Madrid, Paris, Milano și multe altele.

Pentru persoanele interesate de domeniul medicină, sunt disponibile următoarele: “Detoxifierea ficatului în 9 zile” (Patrick Holford), “Despre imunitate” (Eula Biss), “Alimentația echilibrată a omului sănătos” (Pavel Chirilă), “6 pași pentru ameliorarea simptomelor” (Fan Binghua).

Expoziția se va încheia pe 10 septembrie 2021. Așadar, pe parcursul întregii veri, aceasta va fi completată cu mai multe titluri, iar toate cărțile, transmit reprezentanții bibliotecii, sunt disponibile pentru a fi împrumutate la domiciliu. Cu prijelul acestei activități, Biblioteca Județeană “Marin Preda” Teleorman încurajează lectura pe parcursul verii pentru toate vârstele.

Deși copiii primesc teme de lectură în timpul anului, statisticile realizate în urma testelor PISA din 2018, cele mai recente, arată că România se află pe locul 14 la cititul din plăcere. Copiii petrec, în medie, între 5 și 9 ore pe săptămână citind cărți atât digital, cât și în format tipărit, deși cărțile în format tipărit au o popularitate mai mare la nivelul țării (5-15 ore pe săptămână). Pe primul loc, la nivel global, se află Georgia, unde copiii petrec fix 10 ore pe săptămână citind din plăcere.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.