Eveniment

Acțiuni tip “BLITZ” ale polițiștilor teleormăneni, la final de săptămână / 578 de persoane legitimate, 25 de permise reținute

În acest sfârşit de săptămână, polițiștii au desfășurat mai multe acțiuni tip “BLITZ” pe raza județului Teleorman, în vederea asigurării unui climat de ordine și siguranță publică și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, informează IPJ Teleorman.

În urma activităților preventive desfășurate, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 196 de  sancțiuni contravenționale în valoare de 77.155 lei, au reținut 25  permise de conducere  în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice și au retras 6 certificate de înmatriculare. În cadrul acțiunilor au fost legitimate 578 persoane, 419 autovehicule controlate și efectuate 87 testări cu aparatul etilotest. La acţiune au participat zilnic peste 80 de poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică şi poliţie rutieră. Totodată, au fost întocmite 4 dosare penale pentru săvârșirea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere” şi  “conducerea  unui vehicul  sub influența alcoolului”.

Astfel, printre abaterile constatate, sâmbătă, 10 septembrie, a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Alexandria au depistat o femeie în vârstă de 35 de ani, din comuna Nanov, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 506, în comuna Măgura, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere”, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.
Duminică, 11 septembrie, a.c., orele 16:16, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat un tânăr în vârstă de 29 de ani, din comuna Vităneşti, în timp ce conducea un autoturism pe DN 6, în localitate, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere”, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.
La data de 11 septembrie a.c., orele 00:52, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au  depistat un bărbat în vârstă de 32 de ani, din municipiul Alexandria, în timp ce conducea un autoturism pe DN 6, în localitatea Nanov, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,90mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “conducerea  unui vehicul  sub influența alcoolului”,  urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.
Tot duminică, orele 19:40, polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 2 Nanov au  depistat un bărbat în vârstă de 75 de ani, din municipiul Alexandria, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism  în localitatea Nanov, judeţul Teleorman, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.  În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “conducerea  unui vehicul  sub influența alcoolului”, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.