Sport

Acţiuni sportive şcolare Ziua Educaţiei, marcată de Liceul Tehnologic nr. 1 Alexandria!

gst-2În data de 5 octombrie a.c., la Liceul Tehnologic nr. 1 Alexandria au avut loc o serie de acţiuni interesante, dedicate Zilei Educaţiei, moment marcat la nivel naţional. Pentru a arată că şi la liceul alexăndrean cu cei mai numeroşi elevi se pot face activităţi extra-pedagogice deosebite, la iniţiativa conducerii liceului au avut loc o serie de acţiuni care au implicat numeroşi elevi. Astfel, au avut loc momente artistice, dar şi sportive, la care au participat zeci de sportivi, de elevi şi eleve din cadrul liceului alexăndrean, activităţile prestate de aceştia fiind apreciate şi de invitaţii la eveniment. Astfel, conducerea Liceul Tehnologic nr. 1 Alexandria, director Bogdan Doncea, alături de catedra de educaţie fizică şi  sport – profesorii Alexandru Hoaghe, Ilie Radu, Dorin Gongone, au avut ca invitaţi pe profesorul pensionar Alexandru Olaru şi pe consilierul local Florea Voicilă, fostul mare fotbalist alexăndrean. După momentele de deschidere, care au avut loc în amfiteatrul instituţiei, s-a mers pe terenul de sport, în sala de sport şi pe terenul din curtea liceului, unde elevii şi-au arătat calităţile şi priceperea în sporturile practicate. Iar momentul de respiro din învăţământ a fost valorificat din punct de vedere sportiv.

 

“Această zi este una deosebită pentru învăţământ, de aceea la nivelul liceului am organizat mai multe acţiuni şi am avut plăcerea chiar să avem şi câţiva invitaţi în instituţia nmostră de învăţământ. Ziua Educaţiei este pentru noi, pentru învăţământul românesc şi teleormănean, o zi deosebită şi am organizat cu acest prilej activităţi sportive, activităţi didactice extraşcolare, pe care să le prezinte copiilor, beneficiarii direcţi ai procesului de educaţie” – Bogdan Doncea, directorul Liceului tehnologic nr. 1 Alexandria.

“Alături de colegii de la catedra de educaţie fizică şi sport am organizat o activitate pedagogică şi educativă, realizată de clasele cu program sportiv ale noastre. Ne-am bucurat de prezenţa a două personalităţi ale sportului local, profesorul Alexandru Olaru, unul din cei mai vârstnici profesori de sport din oraş, şi fostul fotbalist Florea Voicilă. Copii au desfăşurat activităţi specifice specializării lor, meciuri de fotbal şi de handbal, de asemenea a fost un meci demonstrativ de fotbal fete, la care au participat sportivele de la echipa Universitatea Alexandria. Festivităţile s-au desfăşurat într-un cadru plăcut, într-o ambianţă specifică şcolii, elevii noştri s-au arătat deschişi acestei acţiuni, pentru că şcoala noastră, în afară de sport, îi şi instruieşte din punct de vedere pedagogic” – prof. Dorin Gongone.

B.Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.