Eveniment

Acțiuni pentru verificarea respectării măsurilor de protecție împotriva COVID-19 în localitățile din județ

Personalul Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,A. D. Ghica” al județului Teleorman a desfășurat, în ultimele 24 de ore, în baza măsurilor dispuse la nivel național și județean, o serie de acțiuni de informare, prevenire și limitare a răspândirii noului coronavirus.

Activitățile desfășurate în mai multe unități administrativ-teritoriale din județ au constat în 10 misiuni de informare a populației cu privire la respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus, dar și efectuarea de controale proprii, cât și în echipe mixte, formate din reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții de control la nivelul județului, la 23 de operatori economici unde pot fi întâlnite aglomerări de persoane. Pe timpul misiunilor, pompierii au constatat faptul că mai mulți cetățeni nu respectau măsurile de protecție individuală, fapt pentru care au aplicat 13 sancțiuni contravenționale.

Salvatorii teleormăneni au continuat transmiterea mesajelor de informare prin intermediul sistemelor audio din dotarea autospecialelor în zonele aglomerate din localitățile în care rata incidenței cumulative a Covid-19 depășește 1.5/1000 de locuitori, astfel încât informațiile preventive să ajungă la un număr cât mai mare de persoane. Astfel de acțiuni vor continua zilnic, principalul scop fiind acela de creștere a gradului de siguranță a cetățenilor prin respectarea măsurilor de protecție instituite de autorități.

Autoritățile amintesc cetățenilor că cea mai importantă armă în combaterea pandemiei cu virusul SARS-CoV-2 este adoptarea unui comportament responsabil la nivel individual a măsurilor de prevenție.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.