Politic

Acţiune de promovare a democraţiei, în PSD Teleorman

DSCF1007Vineri, 18 septembrie, social-democraţii teleormăneni au organizat o acţiune de promovare a democraţiei, prima din şirul de opt dezbateri planificate să aibă loc în tot atâtea judeţe ale ţării. La evenimentul care a avut loc în sala de şedinţe a Primăriei Alexandria au luat parte eurodeputaţii PSD Viorica Dăncilă şi Victor Negrescu, senatorii PSD Timotei Stuparu şi Florinel Dumitrescu, precum şi preşedinta OFSD Teleorman, Tatiana Sandu, şi viceprimarul municipiului Alexandria, Ionuţ Neacşu.

Întâlnirea a debutat cu discursuri ale eurodeputaţilor PSD Viorica Dăncilă şi Victor Negrescu, precum şi al senatorului Timotei Stuparu, ce au avut în centrul atenţiei noţiunea de democraţie şi urmările implementării ei în perioada postecembristă.

Acţiunea, ce s-a vrut a fi mai degrabă o dezbatere, a adus în atenţia publică şi subiecte de pe ordinea de zi a agendei publice, cum este criza refugiaţilor sirieni. Referitor la subiect, eurodeputaţii PSD, dar şi senatorul Timotei Stuparu au ţinut să precizeze faptul că este necesar ca românii să dea dovadă de solidaritate în ce priveşte pe refugiaţi, însă s-au declarat nemulţumiţi de cotele impuse de factorii de decizie europeni.

De asemenea, acţiunile de promovare a femeilor în politică, precum şi legea salarizării s-au regăsit printre subiectele abordate în cadrul întâlnirii, în acest sens Viorica Dăncilă amintind de rezoluţia adoptată în cadrul Şcolii de vară a femeilor social-democrate, care prevede ca, la alegerile locale din vara anului 2016, 30% din listele de candidaturi să fie ocupate de femei. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.