Eveniment

Acţiune de prevenire a înşelăciunilor prin metoda „Accidentul”, derulată de IPJ Teleorman

Poliţiştii de proximitate şi cei de ordine publică au desfăşurat, vineri, 16 martie, în municipiul reşedinţă de judeţ, acțiuni stradale pentru prevenirea înșelăciunilor prin metoda „Accidentul”.

În cadrul activităţii, oamenii legii au împărţit pliante şi broşuri alexăndrenilor şi le-au făcut, totodată, o serie de recomandări pentru a nu deveni victimele escrocilor.

„Inspectoratul Judeţean de Poliţie Teleorman a desfăşurat în cursul zilei de azi (n.r. vineri, 16 martie) o acţiune de prevenire împotriva înşelăciunilor prin metoda „Accidentul”. Acţiunea s-a derulat în municipiul Alexandria, iar populaţia a primit broşuri şi flyere şi, de asemenea, au fost lipite afişe prin care au fost informaţi cu privire la conduita pe care ar trebui să o aibă de fiecare dată când trec prin aceste situaţii. De asemenea, aceştia au fost informaţi cu privire la modalitatea de a acţiona atunci când sunt sunaţi în diferite situaţii. Să sperăm că informările şi recomandările pe care le-au primit îşi vor avea efectul şi nu vor mai fi victime ale acestor tipuri de infracţiuni!”, a declarat Teodorda Dragole, purtător de cuvânt al IPJ Teleorman.

Oamenii legii i-au sfătuit pe alexăndreni să nu dea crezare veștilor neplăcute primite prin telefon de la necunoscuți, să ia de fiecare dată cu persoana apropiată la care se face referire în apelul primit. De asemenea, oamenii au fost sfătuiţi să nu trimită niciodată bani, sub nicio împrejurare, atunci când acest lucru este solicitat telefonic.

De la începutul anului și până în prezent, la nivelul municipiului Alexandria au fost înregistrate 10 dosare penale privind săvârșirea infracțiunilor de  înșelăciune și tentativă la săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, iar prejudiciul se ridică la peste 100.000 lei, potrivit informaţiilor furnizate de IPJ Teleorman.

Poliţiştii spun că, în cazul metodei „Accidentul”, victima este aleasă, de cele mai multe ori, la întâmplare, prin apelarea unui post telefonic fix sau mobil. În cele mai multe cazuri, infractorii folosesc un limbaj evoluat prin care le comunică victimelor că o rudă apropiată a suferit un accident de circulaţie sau este reţinută de organele de poliţie şi le cer diferite sume de bani, de cele mai multe ori sume mari de bani, pentru acoperirea pagubelor produse cu ocazia accidentului de circulaţie, ori pentru intervenţia medicală chirurgicală, în scopul salvării rudei la care fac referire.

Cei care primesc un astfel de telefon, de la „un binevoitor” care le pretinde bani, fie prin depunerea într-un anumit cont, fie prin înmânare făcută personal, sunt sfătuiţi să nu dea curs unei astfel de cereri şi să nu trimită bani, deoarece există riscul major să devină victima unei înşelăciuni.

Totodată, oamenii legii le recomandă cetăţenilor să anunţe poliția la serviciul de urgență 112 şi să nu accepte, sub nicio formă, o întâlnire directă cu „binevoitorul”, înainte de a discuta cu un poliţist. (Violeta Mocanu)

2 Comments

  1. Adrian Popescu- CARUCIOR

    Draknea si Dancila suna, au escrocat toata Romania!!!!

  2. La 00.30 m-au sunat și pe mine! :))

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.