Eveniment

Acțiune a polițiștilor teleormăneni într-un dosar penal ce vizează contrabanda cu tutun. Trei persoane au fost reținute

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Teleorman, cu sprijinul Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Roșiori de Vede, au efectuat, luni, 19 percheziții domiciliare pe raza județelor Ilfov și Călărași, totodată fiind puse în aplicare cinci mandate de aducere și dispusă reținerea a trei persoane.

Din cercetări a reieșit că, în perioada februarie – iunie 2021, la diferite intervale de timp, cele trei persoane au produs, în afara unui antrepozit fiscal, aproximativ 160 kg de tutun de fumat nemarcat fiscal, comercializând peste 97 kg din cantitatea produsă pe teritoriul României. De asemenea, peste 60 kg de tutun de fumat, 250 de țigarete, 1.000 de tuburi de țigarete și peste 140 de produse destinate ambalării au fost descoperite și ridicate în urma perchezițiilor domiciliare. Prin activitatea infracțională s-a creat bugetului general consolidat al statului un prejudiciu estimat la peste 80.000 de lei.

Față de trei persoane, doi bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 27 și 44 de ani, toate domiciliate în județul Călărași, a fost dispusă măsura reținerii, sub aspectul săvârșirii de infracțiuni prevăzute de Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, urmând să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Roșiori de Vede.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.