Social

Achiziţionarea cititoarelor de carduri va deveni obligatorie prin ordin al CNAS

card sanatateCasa Naţională de Asigurări de Sănătate a anunţat marţi că va emite la sfârşitul lunii octombrie un ordin care vizează obligativitatea validării serviciilor medicale cu ajutorul cardului de sănătate şi, implicit, achiziţionarea cititoarelor de carduri devine obligatorie, într-un termen de 30 de zile de către toţi furnizorii din sistem.

În Teleorman prea puţini sunt medicii de familie, dar şi specialiştii, care s-au interesat de cititoarele de carduri, asta pentru că unii vor să fie siguri că achiziţiile pe care le fac sunt cele corecte şi compatibile cu SIUI, iar pe de altă parte cei mai mulţi dintre ei au achiziţionat programele informatice pe care le utilizează la nivel de cabinet de la firme particulare şi aşteaptă ca acestea din urmă să le recomande şi cititoarele corespunzătoare şi compatibile cu programele utilizate.

Conform CAS, cititoarele de carduri postate pe site-ul CNAS sunt testate şi validate ca fiind compatibile cu soluţia informatică a cardului naţional, iar acestea, indiferent de preţurile lor, care variază între 5 şi 80 de euro, sunt funcţionale. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.