Politic

Aceeaşi Mărie, cu altă pălărie – Primari care au schimbat culoarea politică

În urma alegerilor locale de duminică, 5 iunie, în 16 localităţi din judeţ, teleormănenii au acordat votul de încredere altor edili decât celor votaţi în 2012, în timp ce 81 de primari au primit votul de încredere pentru noi mandate în fruntea administraţiei locale.

În şase localităţi din judeţ, alegătorii au acordat votul de încredere edililor în funcţie pentru încă un mandat, deşi aceştia şi-au schimbat culoarea politică înaintea alegerilor. În această situaţie sunt primarii de la Trivalea Moşteni – Bocăncilă Marius, Nanov – Florea Grosu şi Siliştea – Marin Alexandru, care au trecut de la PNL la PSD. De asemenea, primarul de la Frăsinet, Florentin Ghimiş, a trecut de la PNL la ALDE, iar primarul de la Mavrodin, Nicolae Stan, independent înaintea alegerilor locale, a trecut la PMP.

Totodată, şi primarii care au beneficiat de prevederile Ordonanţei 55 au venit în faţa electoratului, pe 5 iunie, cu o altă culoare politică decât cea de la alegerile locale din 2012. Astfel, Vlad Ion, primarul de la Băbăiţa, Grigore Aurelian, primarul de la Beuca, Burcea Florentin, primarul de la Bujoreni, Niţu George Valentin, primarul de la Călmăţuiu, Peţa Viorel, primarul de la Conţeşti, Iancu Constantin, primarul de la Crevenicu, Lică Iulian, primarul de la Crângeni, Mănica Ion, primarul de la Dobroteşti, Glonţ Ion, primarul de la Drăcşănei, Cernea George, primarul de la Gălăteni, Ioana Magereanu, primarul de la Ştorobăneasa, Badea Iulian, primarul de la Poroschia, Cioacă Ion, primarul de la Rădoieşti şi Moise Alexandru, primarul de la Stejaru, au candidat din partea PSD, deşi în 2012 au venit în faţa electoraului cu susţinere PD-L, PP-DD sau PNL. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.