Eveniment

Accidente rutiere la sfârşit de săptămână

În ziua de 28.09.2012, ora 13:20, minorul P.A. de 7 ani din comuna Ţigăneşti s-a angajat în traversarea străzii (DN 51 în comună) prin loc nepermis şi fără să se asigure şi a fost accidentat grav de un autoturism care circula regulamentar, condus de N. Nicolae de 28 ani din comuna Brânceni.

Minorul a fost transportat şi internat la spital iar în cauză a fost întocmit dosar penal.

*

În aceeaşi zi, ora 19:10, în municipiul Alexandria a fost înregistrat un accident rutier asemănător, în urma căruia un minor de 7 ani a fost rănit uşor.

A.R. de 7 ani din municipiu, deplasându-se pe o alee dintre blocuri, s-a angajat în traversarea drumului în fugă şi fără să se asigure şi a fost lovit uşor de un autoturism condus de R. Mihai de 23 ani din municipiul Alexandria.

Minorul a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, nefiind necesară internarea. În cauză a fost întocmit dosar penal.

*

În ziua de 28.09.2012 ora 20:45, S. Florin de 32 ani din comuna Plosca, circulând cu un moped pe DN 6 (E 70) în localitate, nu a adaptat viteza de deplasare într-o curbă deosebit de periculoasă, semnalizată corespunzător, a pierdut controlul direcţiei şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile.

În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a conducătorului mopedului.

Cel în cauză nu posedă permis de conducere sau atestat de absolvire a cursurilor de legislaţie rutieră şi nu purta casca de protecţie. Mopedul respectiv nu era înregistrat, conform legii. În cauză a fost întocmit dosar penal.

*

În ziua de 29.09.2012, ora 13.40, M. Ion de 69 ani din municipiul Bucureşti, conducând un autoturism pe str. Constantin Brâncoveanu din municipiul Alexandria, nu a respectat semnificaţia indicatorului rutier „oprire”, instalat la intersecţia cu str. Cuza Vodă şi a pătruns în intersecţie fără a acorda prioritate de trecere unui biciclist, care circula din stânga sa fără să respecte, la rândul său, semnificaţia indicatoruilui „accesul interzis”, intrând în coliziune cu acesta.

În urma accidentului biciclistul a suferit vătămări corporale pentru care a fost necesară internarea în spital.

Persoanele implicate în accidentul rutier au fost testate cu aparatul etilotest, în cazl biciclistului fiind constatată o alcoolemie de  0,35 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal.

*

În ziua de 30.09.2012, ora 17:20, P. Mihai de 35 ani din comuna Bogdana, circulând cu un autoturism pe DN 65E în localitate, nu a adaptat viteza de deplasare într-o curbă către stânga, a părăsit partea carosabilă şi s-a lovit de un stâlp din beton.

În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a unui pasager, C. Viorel de 21 ani din com. Bogdana, care a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Conducătorul auto nu posedă permis de conducere, iar la momentul producerii accidentului se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, cu o concentraţie de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.