Eveniment

Accidente rutiere în Teleorman / Alcoolul la volan, printre cauze

Sâmbătă, 16 aprilie a.c., orele 00:32, polițiștii din cadrul Secției nr. 12 Poliție Rurală Zimnicea, au fost sesizați prin Serviciul Apeluri de urgență 112, cu privire la producerea unui accident rutier soldat cu victime omenești, pe DN 5C, pe raza comunei Bujoru, județul Teleorman.
La fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier Zimnicea, care au constatat că în timp ce un bărbat în vârstă de 61 de ani, conducea un autoturism, la km 40+800, în comuna Bujoru, județul Teleorman, într-o curbă la dreapta, pe fondul conducerii sub influența alcoolului, a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar de un bărbat în vârstă de 45 de ani.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a bărbatului în vârstă de 45 de ani, care a fost transportat la o unitate medicală pentru acordare de îngrijiri medicale.
Cei doi conducători au fost testați cu aparatul alcootest, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul bărbatului de 45 de ani, iar în cazul bărbatului de 61 de ani rezultatul fiind de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la o unitate medicală pentru recoltare de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de “vătămarea corporală din culpă” și “conducerea  unui vehicul sub influența alcoolului ”, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent .

Tot sâmbătă, orele 23:00, polițiștii din cadrul  Poliției municipiului Alexandria au depistat un bărbat în vârstă de 44 de ani, din comuna Nanov, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism în localitatea Alexandria, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcootest, rezultatul indicând o valoare de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “conducerea  unui vehicul sub influența alcoolului”,  urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

Duminică, 17 aprilie a.c., orele 23:49, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, au depistat un tânăr în vârstă de 27 ani din comuna Plosca, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism în localitatea Plosca, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcootest, rezultatul indicând o valoare de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “conducerea  unui vehicul sub influența alcoolului ”,  urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

În aceeași zi, orele 17:38, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 10 Poeni, au fost sesizați prin Serviciul Apeluri de urgență 112,  cu privire la producerea unui accident rutier cu pagube materiale, pe raza comunei Gratia, județul Teleorman.
La fața locului s-au deplasat polițiștii, care au constatat că în timp ce un bărbat în vârstă de 54 de ani, din municipiul București, conducea un autoturism pe raza localității Gratia, județul Teleorman, a pierdut controlul autoturismului, a acroșat un autoturism oprit regulamentar în afara părții carosabile, iar în urma impactului, autoturismul condus de bărbatul în vârstă de 54 de ani a ricoșat în alte două autoturisme care se aflau parcate regulamentar în afara părții carosabile, avariindu-le. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcootest, rezultatul indicând o valoare de 1,31 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.