Eveniment

Accident mortal pe DE 70, la Bujoreni

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Teleorman au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența unor substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, în cazul unui accident rutier produs astăzi, în jurul orei 18:30, pe raza comunei Bujoreni.

Din cauze și în împrejurări ce urmează a fi stabilite din cercetări, în timp ce un bărbat în vârstă de 32 de ani, din Roșiori de Vede, conducea un autoturism pe DE 70, a lovit un pieton, bărbat în vârstă de 82 de ani, din comuna Bujoreni, angajat regulamentar în traversarea DE 70, pe trecerea pentru pietoni marcată și semnalizată corespunzător.

În urma accidentului rutier a fost înregistrat decesul pietonului.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, însă rezultatul testării cu aparatul DrugTest a evidențiat indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de probe biologice necesare pentru stabilirea cu exactitate a consumului de substanțe psihoactive.

În cauză fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor împrejurărilor care au condus la producerea accidentului, sub supravegherea unității de parchet.

De precizat că, în cazul prezentat, rezultatele preliminare furnizate de aparatele DrugTest nu reprezintă probe în dosarul penal și că acestea doar indică bănuiala rezonabilă că persoana testată ar fi consumat substanțe psihoactive. Persoana este condusă la o unitate medicală în vederea recoltării de probe biologice de sânge necesare pentru stabilirea cu exactitate a consumului de substanțe interzise. De asemenea, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.