Eveniment

Accident cu 18 victime produs la primele ore în Alexandria

accidentÎn dimineaţa zilei de vineri, 17 mai, la intersecţia străzilor Constantin Brâncoveanu cu Negru Vodă, a avut loc un teribil accident de circulaţie, care s-a soldat cu 18 victime, din fericire nici una nu a fost rănită grav.

Ce este cu adevărat grav este că accidentul s-a produs pe fondul neacordării de prioritare, dar şi al consumului de alcool. Astfel, potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Teleorman, Adrian Ilicea, apelul prin care s-a anunţat accidentul s-a făcut la orele 06.35 de dimineaţă şi a fost rezultatul impactului dintre o autoutilitară şi un microbuz. Acesta din urmă, circulând regulamentar pe strada Negru Vodă, a intrat în coliziune cu o autoutilitară care circula pe str. Constantin Brâncoveanu şi care trebuia să acorde prioritate. Şoferul autoutilitarei nu numai că nu a acordat prioritate microbuzului, dar era şi sub influenţa băturilor alcoolice, potrivit lui Adrian Ilicea, acesta în urma testării cu aparatul etilotest având o alcoolemie de 0,30 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma coliziunii, microbuzul s-a răsturnat, rezultând şi 18 victime din rândul pasagerilor microbuzului.

La faţa locului s-au deplasat 6 ambulanţe, potrivit asistentului şef al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Teleorman, Cristian Popescu, una dintre acestea aparţinând SMURD. Acesta ne-a mai precizat că la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alexandria au fost transportate cele 18 victime, care au suferit diverse traumatisme minore, escoriaţii faciale mai ales şi traumatisme craniene uşoare, majoritatea victimelor suferind leziuni în jurul feţei, două victime au suferit atac de panică din cauza sperieturii, iar o femeie gravidă acuza şi dureri de burtă, fără alte complicaţii.

În cauză, continuă cercetările, în vederea stabilirii împrejurimilor în care s-a produs accidentul, gravitatea leziunilor suferite de cele 18 victime, dacă au sau nu nevoie de spitalizare şi dacă în microbuz au fost mai mulţi pasageri decât numărul de locuri cu care acesta era prevăzut, respectiv 20 de locuri. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.