Social

Absolvenţii teleormăneni au şansa să obţină locuri de muncă

 

Oferta la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi cuprinde 359 de posturi

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman vine în sprijinul atât al absolvenţilor tuturor instituţiilor de învăţământ, printr-un pachet de servicii, oferite în mod gratuit, care cuprinde activităţi de mediere, informare, consiliere şi formare profesională, cât şi al angajatorilor, prin subvenţionarea locurilor de muncă. Astăzi, începând cu ora 9.00, AJOFM Teleorman organizează la Sala Polivalentă din Alexandria dar şi la sediul Agenţiilor locale din Roşiori de Vede şi Turnu Măgurele Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi la care sunt aşteptaţi să participe absolvenţii din acest an ai unităţilor de învăţământ aflaţi în căutarea unui loc de muncă.

Şansele de angajare nu sunt însă foarte mari, având în vedere oferta destul de redusă compartiv cu cererea.

A.J.O.F.M Teleorman a contactat, la nivelul judeţului Teleorman, în vederea identificării necesarului de forţă de muncă, un număr de peste 900 agenţi economici, prin transmitere de invitaţii prin poştă, e-mail şi prezentare la sediile instituţiei. Până în prezent, un număr de 57 angajatori au depus situaţia locurilor de muncă vacante şi aproximativ 25 de angajatori şi-au anunţat intenţia de participare la bursă. A.J.O.F.M Teleorman pune la dispoziţia persoanelor în căutarea unui loc de muncă 359 locuri de muncă, astfel: 14 locuri de muncă pentru persoanele cu studii superioare, în domenii de activitate precum: economic, juridic, industial; 269 locuri de muncă pentru persoanele cu studii medii şi profesionale, în domenii de activitate precum: confecţii textile, construcţii civile, agricol, servicii şi comerţ, prelucrarea lemnului, alimentaţie publică, asigurari, vânzări, pază şi ordine publică etc.; 76 locuri de muncă pentru persoane necalificate în domenii de activitate precum: construcţii civile, confecţii textile, industrial, întreţinere clădiri, servicii, etc.

Potrivit datelor centralizate de AJOFM, la nivelul judeţului Teleorman la sfârşitul lunii august 2012, s-a înregistrat o rată a şomajului de 9.06%, mai scăzută cu 0.26%, comparativ cu luna august 2011, însă cea mai ridicată din acest an.

Numărul şomerilor, în evidenţă, la 31 august 2012, era de 15.527 persoane, din care 6.157 sunt femei. Din totalul şomerilor doar  3.224 persoane beneficiază de indemnizaţie de şomaj, 1.019 de persoane, fiind proaspăt absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ.

Şomerii neindemnizaţi deţineau la sfârşitul lunii august 2012 o pondere de 79.24%, respectiv 12.303 persoane, majoritatea provenind din mediul rural, fiind beneficiari ai prevederilor Legii nr. 416/2001, privind venitul minim garantat. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.