Social

Absolvenții instituțiilor de învățământ, promoția 2022, au 60 de zile la dispoziție pentru a se înscrie la AJOFM

Absolvenţii instituțiilor de învățământ, promoția 2022, care se înregistrează în evidenţele agenţiilor pentru ocuparea forței de muncă, în raza cărora își au domiciliul, beneficiază de servicii de informare şi consiliere profesională, medierea muncii, servicii gratuite de formare profesională, precum și de facilități financiare.

Reprezentanții AJOFM Teleorman precizează faptul că data absolvirii studiilor, în conformitate cu prevederile legale este 27 mai 2022, iar în termen de 60 de zile de la absolvire, absolvenții sunt aşteptaţi să se înregistreze în evidenţa AJOFM Teleorman, pentru a beneficia servicii personalizate în vederea integrării pe piaţa forţei de muncă, până la data de 25.07.2022 inclusiv.

De asemenea, înregistrarea ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă este o etapă prealabilă și obligatorie în vederea obținerii facilităților acordate potrivit Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă.

Actele necesare pentru înregistrarea absolvenților, indiferent dacă au promovat sau nu examenul de Bacalaureat, în evidenţele agenţiilor teritoriale ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, sunt: actul de identitate; actul de studii sau adeverinţa din care să rezulte data absolvirii.

Elevii care nu au situaţia școlară încheiată la toate materiile, se pot înregistra în evidențele agenției în termen de 60 de zile de la data promovării examenului de corigență, data înscrisă în adeverinţa eliberată de instituţia de învăţământ.

Informaţii suplimentare se pot obţine de la sediul agenţiilor locale sau punctelor de lucru din cadrul AJOFM Teleorman  sau accesand https://www.anofm.ro/index.html?agentie=Teleorman.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.