Social

Absolvenţii de liceu din Teleorman, repartizaţi în 10 centre pentru susţinerea Bacalaureatului

Monica DUMITRESCU

Cei aproape 3100 de elevi din clasa a XII-a din liceele teleormănene vor susţine probele scrise ale Bacalaureatului în prima sesiune din acest an, în 10 zece centre de examen, organizate în licee din Alexandria, Roşiorii de Vede, Turnu Măgurele, Zimnicea şi Videle, lucrările la probele scrise urmând a fi evaluate în două centre, ambele în municipiul Alexandria.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman a făcut publică lista centrelor de examen, precum şi a unităţilor de învăţământ arondate la acestea. În municipiul Alexandria sunt patru centre de examen: Colegiul Naţional “Al. I. Cuza”, unde pe lângă absolvenţii acestei unităţi de învăţământ vor susţine bacalaureatul şi absolvenţii de la Liceul Teoretic Olteni; Liceul Tehnologic “Nicolae Bălcescu” unde vor susţine probele scrise ale Bacalaureatului şi absolvenţii de la Liceul Tehnologic nr. 1, precum şi cei de la Colegiul Naţional “Al. D. Ghica”; Liceul Pedagogic “Mircea Scarlat” unde au fost arondaţi şi absolvenţii de la Liceul Tehnologic Drăgăneşti Vlaşca; Liceul Teoretic “Constantin Noica”, unde vor susţine bacalaureatul doar absolvenţii proveniţi de la această unitate de învăţământ.

În municipiul Roşiorii de Vede vor fi două centre de examen: Colegiul Naţional “Anastasescu” unde susţin probele scrise ale Bacalaureatului şi absolvenţii de la Colegiul Tehnic “Anghel Saligny” şi Liceul Tehnologic “Virgil Madgearu” care are arondate Liceul Tehnologic “Emil Racoviţă”, precum şi Liceul Tehnologic nr. 2.

La Turnu Măgurele vor fi tot două centre de examen: Colegiul Naţional “Unirea”, unde pe lângă absolvenţii acestei unităţi de învăţământ au fost arondaţi şi absolvenţii de la Liceul Tehnologic “Sf. Haralambie” şi Liceul Teoretic “Marin Preda” unde susţin probele scrise şi absolvenţii de la Colegiul Tehnic “General David Praporgescu” dar şi cei de la Seminarul Tehnologic “Sf. Calinic Cernicanul”.

Alte două centre de examen au fost stabilite la Liceul Teoretic Zimnicea unde vor veni şi absolvenţii de la Liceul Teoretic Piatra şi la Liceul Teoretic Videle unde vor susţine bacalaureatul şi absolvenţii de la Liceul Tehnologic “Andrei Şaguna” din Botoroaga.

Lucrările la probele scrise provenite de la centrele de examen din Alexandria şi Zimnicea vor fi corectate la centrul de evaluare organizat la Liceul Tehnologic nr. 1 din Alexandria, în timp ce lucrările provenite din centrele de examen de la Roşiorii de Vede, Turnu Măgurele şi Videle vor fi corectate la Colegiul Naţional “Al. D. Ghica” din Alexandria.

Probele scrise încep pe 4 iulie cu limba şi literatura română. Pe 5 iulie este programată proba scrisă la limba maternă. Proba obligatorie a profilului, matematică pentru real şi istorie pentru uman, este programată pe 6 iulie, iar proba la alegere a profilului şi specializării, ultima în cadrul acestei sesiuni, se va desfăşura pe 8 iulie. Afişarea rezultatelor se va face pe 12 iulie. Tot în aceeaşi zi, în intervalul orar 16.00-20.00, se vor putea depune contestaţiile. Soluţionarea contestaţiilor se va face între 13 şi 15 iulie, iar afişarea rezultatelor finale se va face pe data de 16 iulie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.