Eveniment

Absolvenţii de gimnaziu vor afla săptămâna viitoare la ce liceu au fost repartizaţi

eleviMonica DUMITRESCU

Comisia Judeţeană de Admitere va transmite vineri, 10 iulie, Centrului Naţional de Admitere, baza de date care cuprinde fişele de înscriere ale candidaţilor la liceu. Până pe 13 iulie vor fi verificate şi corectate bazele date, urmând ca repartizarea computerizată să aibă loc pe data de 14 iulie. Unităţile de învăţământ vor afişa listele cu candidaţii admişi pe 15 iulie, urmând ca în perioada 16-24 iulie, aceştia să depună dosarele de înscriere la şcolile la care au fost repartizaţi. Dosarele de înscriere trebuie să cuprindă pe lângă cererea tip, cartea de identitate şi certificatul de naştere, în copie legalizată, adeverinţă cu notele şi media generală obţinute la Evaluarea Naţională de la sfârşitul clasei a VIII-a, foaia matricolă pentru clasele V-VIII (cu calculul mediei generale) şi fişa medicală. Depunerea dosarelor de înscriere de către candidaţi pe locurile pe care au fost repartizaţi este obligatori, în caz contrar candidaţii se consideră retraşi şi locurile devin vacante.

Repartizarea în licee se face computerizat, în funcţie de opţiuni, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, care se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 75%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 25%.

Numărul locurilor disponibile în clasa a IX-a în liceele teleormănene depăşeşte cu câteva sute numărul absolvenţilor de gimnaziu din acest an care au susţinut evaluarea naţională, astfel că toţi candidaţii au şanse să intre anul acesta la liceu. Concurenţă va fi doar la câteva unităţi de prestigiu din judeţ, unde vor intra doar candidaţii cu medii mari.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.