Eveniment

Absolvenţii de gimnaziu susţin miercuri proba la matematică în cadrul Evaluării Naţionale

elevi1Monica DUMITRESCU

Aproximativ 3000 de absolvenţi de clasa a VIII-a sunt aşteptaţi să susţină miercuri în Teleorman cea de-a doua probă în cadrul Evaluării Naţionale, proba la matematică.

Proba la limba şi literatura română s-a desfăşurat fără incidente în Teleorman. Au fost înscrişi 3003 candidaţi dintre care s-au prezentat 2931, numărul absenţilor fiind de 72 de candidaţi. Niciun candidat nu a fost eliminat.

Emoţiile sunt mai mari pentru candidaţi la cea de-a doua probă, matematica, din punctul de vedere al acestora, fiind proba cea mai grea.

Majoritatea se tem că gradul de dificultate al subiectelor va fi ridicat, în ciuda declaraţiilor ministrului Educaţiei care a promis că subiectele la examenele naţionale de anul acesta nu vor fi mai grele comparativ cu anul trecut. Acest lucru se pare că nu s-a adeverit la prima probă a Evaluării Naţionale, cea la limba şi literatura română, desfăşurată luni, 23 iunie, subiectele fiind considerate de majoritatea candidaţilor ca fiind dificile şi cu multe capcane. Şi profesorii de limba şi literatura română spun că subiectele de anul acesta au avut un grad de dificulate mai ridicat comparativ cu anii trecuţi.

Proba la matematică încheie Evaluarea Naţională de anul acesta. Primele rezultate vor fi afişate pe 27 iunie, până la ora 16.00, în aceeaşi zi, în intervalul orar 16.00-20.00, putând fi depuse şi eventualele contestaţii, care vor fi soluţionate până pe 30 iunie, urmând ca rezultatele finale să fie afişate pe 1 iulie 2014. Media obţinută de candidaţi la Evaluarea Naţională va conta anul acesta la admiterea în învăţământul liceal în proporţie de 75%, în timp ce media generală obţinută de absolvenţi pe parcursul celor patru ani de gimnaziu va avea o pondere de doar 25% în calculul mediei de admitere la liceu.

Admiterea la liceu se va realiza în mai multe etape, prima repartizare computerizată urmând să se desfăşoare pe 15 iulie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.