Eveniment

Absolvenţii de gimnaziu repartizaţi în licee trebuie să depună dosarele de înscriere

Monica DUMITRESCU

În perioada 21-29 iulie 2016, absolvenţii de gimnaziu trebuie să depună dosarele de înscriere la unităţile de învăţământ liceal la care au fost repartizaţi. În caz contrar, absolvenţii se consideră retraşi, iar locurile corespunzătoare sunt declarate neocupate şi vor fi utilizate pentru rezolvarea cazurilor speciale de către comisia judeţeană de admitere. Aceşti candidaţi vor fi repartizaţi pe locurile rămase libere, după rezolvarea cazurilor speciale.

Înscrierea la licee a candidaţilor declaraţi admişi în urma repartizării computerizate se efectuează, conform unui program afişat de unitatea de învăţământ, pe baza următoarelor acte: cererea de înscriere; cartea de identitate (dacă este cazul) şi certificatul de naştere; adeverinţă cu notele şi media generală obţinute la Evaluarea Naţională; foaia matricolă pentru clasele V-VIII (cu calculul mediei generale); fişa medicală.

În prima etapă a repartizării computerizate în clasa a IX-a, în liceele din Teleorman au fost repartizaţi 2054 de absolvenţi de gimnaziu, 76 proveniţi din alte judeţe. A doua etapă, şi ultima, se va desfăşura pe 28 iulie. Termenul de depunere a dosarelor de înscriere la liceu este acelaşi şi pentru candidaţii repartizaţi în a doua etapă.

În perioada 1-4 august, comisia judeţeană de admitere va rezolva situaţiile speciale apărute după cele două etape de repartizare computerizată, precum şi repartizarea candidaţilor care nuşi-au depus dosarele de înscriere în termen şi a candidaţilor care nu au participat la primele două repartizări computerizate.

Situaţiile speciale apărute după repartizarea computerizată se referă la: elevi cu anumite probleme medicale, schimburi de elevi, redistribuirea candidaţilor gemeni, distribuire sau redistribuire pe locuri rămase libere pentru apropiere de domiciliu, corectarea unor erori de transcriere greşită în baza de date computerizată a opţiunilor exprimate de elevi etc. Cererile pot fi depuse la Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman, până la sfârşitul acestei luni.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.