Eveniment

Absolvenţii de gimnaziu află marţi rezultatele repartizării computerizate în licee

eleviMonica DUMITRESCU

Conform calendarului admiterii în licee 2015, marţi, 14 iulie, se va desfăşura prima etapă a repartizării computerizate. Rezultatele vor fi publicate pe site-ul Ministerului Educaţiei.

Absolvenţii de liceu care au susţinut Evaluarea Naţională şi care au completat fişele de înscriere vor fi repartizaţi computerizat în licee, în funcţie de opţiuni, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere. Pe locurile din clasa a IX-a în liceele teleormănene candidează 2470 de absolvenţi ai şcolilor gimnaziale din Teleorman, la care se adaugă 72 de candidaţi din alte judeţe, cei mai mulţi din judeţul Olt. Cei mai mulţi dintre candidaţii din afara judeţului au medii mici de admitere, 23 dintre aceştia având medii cuprinse între 5-5.99, alţi 20 având medii cuprinse între 6-6.99. Sunt şi doi candidaţi din afara judeţului cu medii peste 9.50, alţi doi având medii între 9-9.50. Mai sunt 7 candidaţi cu medii între 8-8.99 şi 10 candidaţi cu medii între 7-7.99.

Numărul locurilor disponibile în clasa a IX-a în liceele teleormănene depăşeşte cu câteva sute numărul candidaţilor, astfel că toţi candidaţii au şanse să intre anul acesta la liceu, concurenţă va fi doar la câteva unităţi de prestigiu din judeţ, unde vor intra doar candidaţii cu medii mari.

Unităţile de învăţământ vor afişa listele cu candidaţii admişi pe 15 iulie, urmând ca în perioada 16-24 iulie, aceştia să depună dosarele de înscriere la şcolile la care au fost repartizaţi. Dosarele de înscriere trebuie să cuprindă pe lângă cererea tip, cartea de identitate şi certificatul de naştere, în copie legalizată, adeverinţă cu notele şi media generală obţinute la Evaluarea Naţională de la sfârşitul clasei a VIII-a, foaia matricolă pentru clasele V-VIII (cu calculul mediei generale) şi fişa medicală. Depunerea dosarelor de înscriere de către candidaţi pe locurile pe care au fost repartizaţi este obligatori, în caz contrar candidaţii se consideră retraşi şi locurile devin vacante.

Absolvenţii de gimnaziu care nu au participat la prima etapă a repartizării computerizate sau care nu au completat suficiente opţiuni în fişa de înscriere la prima etapă şi vor rămâne nerepartizaţi, se pot înscrie în a doua etapă, pentru care fişele de opţiuni se completează în perioada 15-20 iulie. Repartizarea acestora se face pe locurile rămase libere după prima etapă, tot computerizat, pe 23 iulie.

Ultima etapă a admiterii în licee de anul acesta se va desfăşura la începutul lunii septembrie. În această etapă repartizarea se va face în şedinţă publică, pe locurile rămase libere. Prioritate vor avea absolvenţii de gimnaziu care au susţinut Evaluarea Naţională, după care pot fi repartizaţi şi cei care nu au susţinut acest examen, pe baza mediei generale obţinută în cei patru ani de gimnaziu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.