Social

A X-a ediție a proiectului “Prietenie… pe o… sfoară…” la Biblioteca Județeană

Secția pentru copii a Bibliotecii Județene “Marin Preda” Teleorman derulează proiectul “Prietenie… pe o… sfoară…”, ediția a X-a, în perioada  aprilie – iulie 2022, proiect inițiat de Centrul de Excelență pentru Copii și Tineret al Bibliotecii Județene “George Barițiu” din Brașov în anul 2013, pentru a celebra Ziua Internațională a Cărții pentru Copii și Tineret.

Parteneriatul Educațional Internațional “Prietenie… pe o… sfoară…” este dedicat promovării literaturii pentru copii, stimulării interesului pentru lectură a celor mici și activităților practice care îmbină lectura și desenul.

Tema din acest an este dedicată celebrării operei lui Antoine de Saint- Exupery.

Proiectul se adresează preșcolarilor și școlarilor din clasele primare, în cadrul căruia participanții vor  realiza desene bazate pe personaje din opera lui Antoine de Saint-Exupery.

Lucrările vor fi expuse pe sfoară, la sediile bibliotecilor partenere. Biblioteca Județeană “George Barițiu” din Brașov, inițiatoarea proiectului, va primi de la fiecare partener câte 3 fotografii de la activități, respectiv expoziții.

“Dorința noastră pentru acest an și pentru anii viitori este să extindem acest proiect în cât mai multe grădinițe și școli din Teleorman și să aducem în atenția copiilor, părinților, dar și a educatorilor cât mai multe cărți și scriitori valoroși”, transmit reprezentanții Bibliotecii Județene “Marin Preda”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.