Eveniment

Un bărbat din Ţigăneşti a trecut pe lângă moarte după ce a fost înjunghiat de partenerul de pahar

În timp ce ancheta cazul medicului veterinar de la Cicalex bătut de un fost coleg al său, procurorul criminalist Traian Nedelcuţă a fost reţinut în drumul său de la Zimnicea spre Alexandria de un al caz de tentativă de omor, petrecut în comuna Ţigăneşti, în cursul zilei de 10 octombrie. Fapta comisă pe fondul consumului excesiv de alcool, a avut loc în gospodăria unui cetăţean în vârstă de 44 de ani, care a invitat la el alte două persoane. Unul dintre invitaţi, de aceeaşi vârstă cu gazda şi vecin, i-a adresat câteva ameninţări gazdei, ba chiar i-a fluturat şi un cuţit prin faţă. Indignată, gazda a adus un alt cuţit, mai mare ca dimensiune, pe care l-a înfipt în pieptul oaspetelui. Lama cuţitului i-a străpuns toracele şi a trecut la nici un centimetru de inimă, provocându-i leziuni grave.

Victima a fost transportată în stare critică la Spitalul Judeţean din Alexandria, unde a fost operată de urgenţă întrucât a fost la un pas de a-şi pierde viaţa. Aceasta a fost înjunghiată în torace şi a suferit, potrivit directorului medical al spitalul, dr. Ioana Zahiu, o tamponadă cardiacă, mai exact aceasta se traduce prin acumulare de sânge între foiţele inimii. Tamponada cardiacă reprezintă o condiţie patologică ameninţătoare de viaţă prin compresia rapidă sau lentă a inimii datorită acumulării pericardice de lichid, puroi, sânge, în cazul de faţă este vorba de sânge, cheaguri de sânge sau gaz, ca rezultat al traumei sau rupturii cardiace; tot referindu-ne la cazul de faţă este vorba de o traumă produsă prin înjunghiere. Această acumulare se poate trata şi fără intervenţie chirurgicală majoră, însă în cazul prezentat viaţa pacientului a fost pusă în pericol fiind necesară intervenţia chirurgicală de urgenţă prin secţionarea toracelui, ne-a explicat Ioana Zahiu. Intervenţia a decurs normal, pacientul fiind trimis la ATI, în cursul zilei de joi, 11 octombrie, revenindu-şi din anestezie, fiind în afara oricărui pericol, dar încă sub supravegherea medicilor pe secţia de Terapie Intensivă.

În ceea ce-l priveşte pe agresor, acesta şi-a petrecut noaptea în arestul poliţiei fiind reţinut iniţial pentru 24 de ore, neputând spune nimic din cauza beţiei crunte în care se afla. Cum s-au ivit zorii însă, procurorul criminalist Traian Nedelcuţă a prezent cazul Tribunalului Teleorman cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, mandat pe care agresorul l-a şi primit, fiind arestat perntru 29 de zile pentru tentativă de omor calificat. De precizat este faptul că bărbatul şi-a recunoscut fapta, era cunoscut cu antecedente, fapt care a cântărit mult în decizia pe care au lut-o judecătorii; un alt aspect care l-a incriminat şi mai mult, nu l-a disculpat, cum cred unii care comit infracţiuni la băutură şi apoi spun că nu au ştiut ce fac pentru că erau beţi, a fost faptul că în momentul în care şi-a înjunghiat vecinul se afla şi sub influenţa băuturilor alcoolice. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.