Eveniment

A sunat ultimul clopoţel pentru elevii de clasele a XII-a din liceele alexăndrene

Liceele din municipiul reşedinţă de judeţ au organizat luni, 21 mai, cu sprijinul Primăriei Alexandria, festivitatea de absolvire pentru promoţia 2018. Astfel, a sunat clopoţelul pentru ultima dată pentru elevii din clasele a XII-a, iar aceştia şi-au luat rămas bun de la profesorii care le-au călăuzit paşii pe parcursul celor patru ani de liceu şi au părăsit băncile şcolii, pentru a se îndrepta către o nouă etapă.

Absolvenţii de la liceele alexăndrene, îmbrăcaţi cu robe, cu tocă şi eşarfe colorate purtând însemnele liceului, au pornit de la unităţile de învăţământ către Casa de Cultură, unde s-a desfăşurat festivitatea de premiere şefilor de promoţie, care au primit certificate din partea municipalităţii.

Vizibil emoţionaţi, atât tinerii şefi de promoţie, cât şi directorii liceelor, au ţinut scurte discursuri, iar la rândul său, Augustin Ioan, viceprimarul municipiului Alexandria, le-a urat tinerilor succes în noua etapă din viaţa lor.

„Sunt momente în care trebuie să vă îndreptaţi mulţumirile către profesori, către părinţi, către comunitatea locală, care a pus umărul la ceea ce sunteţi în acest moment. Sunt sigur că, de acum înainte, urmează alte provocări la care veţi face față cu brio pentru că aţi avut dascăli care v-au adus în postura de a fi pregătiţi pentru ceea ce urmează pe tot parcursul vieţii. Confucius spunea că un om nu poate fi om decât educat. Acelaşi lucru vă doresc şi eu, ca voi să vă desăvârşiţi educaţia, să nu vă opriţi aici şi de acum înainte să vreţi mai mult şi mai mult de la voi şi de la locul din care aţi plecat. Nu uitaţi de Alexandria, întoarceţi-vă de oriunde v-aţi duce şi v-ar duce valul vieţii, întoarceţi tot ceea ce puteţi şi pentru comunitatea în care v-aţi născut şi aţi crescut!”, le-a spus viceprimarul municipiului Alexandria, Augustin Ioan, absolvenţilor alexăndreni.

La sfârşit, conform tradiţieii, absolvenţii au aruncat tocile cât mai sus, s-au îmbrăţişat şi s-au fotografiat cu colegii, profesorii, părinţii.

Oficial, pentru elevii din clasele a XII-a cursurile se vor încheia vineri, 25 mai. Până la vacanţă, însă, elevii claselor a XII-a au de trecut probele scrise ale Examenului de bacalaureat, care încep pe data de 25 iunie, la o lună de la încheierea cursurilor, conform calendarului anunţat de Ministerul Educaţiei Naţionale. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.