Eveniment

A sunat ultimul clopoţel pentru elevii de clasele a VIII-a din şcolile alexăndrene

Şcolile generale din municipiul reşedinţă de judeţ au organizat joi, 7 iunie, cu sprijinul Primăriei Alexandria, festivitatea de absolvire pentru promoţia 2018. Astfel, a sunat clopoţelul pentru ultima dată pentru cei 352 de absolvenţi ai claselor a VIII-a, iar aceştia şi-au luat rămas bun de la profesorii care le-au călăuzit paşii pe parcursul celor patru ani de gimnaziu şi au părăsit băncile şcolii, pentru a se îndrepta către o nouă etapă.

Vizibil emoţionaţi, atât tinerii şefi de promoţie, cât şi directorii şcolilor alexăndrene au ţinut scurte discursuri, iar la rândul său, Augustin Ioan, viceprimarul municipiului Alexandria, le-a urat tinerilor succes în noua etapă din viaţa lor.

„Este un moment în care vă fixaţi noi obiective, noi speranţe, noi orizonturi… Noi ne naştem, cu toţii, cu daruri de la univers, care doar întreţinute, ghidate, şlefuite pot da roade. Se spune că educaţia are rădăcinile amare, dar fructe extrem de dulci. În acelaşi proces de transformare vă aflaţi şi voi. Un diamant străluceşte şi în mocirlă, dar numai şlefuit devine bijuterie. Aşa sunteţi şi voi, aveţi nevoie să fiţi şlefuiţi, încă aveţi nevoie să fiţi ghidaţi, dar cu siguranţă trebuie să vă deschideţi aripile spre noi orizonturi, spre noi perspective şi trebuie să vă fixaţi obiective din ce în ce mai îndrăzneţe. Credeţi în voi, credeţi în cei ce vă formează! Comunitatea locală este aproape de voi, Primăria Alexandria este aproape de voi, nu trebuie decât să vă focusaţi pe ceea ce vă doriţi să faceţi în viaţa!”, le-a spus viceprimarul municipiului Alexandria, Augustin Ioan, tinerilor absolvenţi.

Cursurile se încheie pentru elevii de clasa a VIII-a vineri, 8 iunie. Evaluarea naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a va începe, în acest an şcolar, cu o săptămână mai devreme. Astfel, prima probă scrisă a Evaluării naţionale (Limba şi literatura română) va avea loc în data de 11 iunie, următoarea probă scrisă (Matematică) se va desfăşura pe data de 13 iunie, iar ultima probă (Limba şi literatura maternă) va fi organizată pe data de 14 iunie.

Primele rezultate vor fi afişate pe data de 19 iunie (până la ora 12:00), iar în aceeaşi zi pot fi depuse contestaţiile, care vor fi soluţionate în perioada 20 – 22 iunie. Rezultatele finale vor fi afişate sâmbătă, 23 iunie. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.