Eveniment

A sunat clopoţelul! Încă un an de cursuri, lecţii şi lucruri noi de învăţat a început în şcolile din Teleorman

După trei luni de vacanţă, aproximativ 45.000 de preşcolari şi elevi s-au întors luni, 9 septembrie, în cele aproape 350 de licee, școli și grădiniţe din Teleorman. Debutul noului an şcolar a adus o mare de oameni şi de flori la şcolile teleormănene, unde preşcolari, elevi, liceeni, cadre didactice, părinţi, bunici, toţi au trăit, în prima zi de şcoală, emoţiile unui nou început.

La nivel naţional, aproximativ 2,8 milioane de elevi şi preşcolari s-au întors la şcoală luni, 9 septembrie. Noul an şcolar va însuma 35 de săptămâni, iar prima vacanţă va fi cea de iarnă, care va începe în 21 decembrie.

115 elevi au început, luni, clasa pregătitoare a Şcolii Gimnaziale “Ştefan cel Mare” din Alexandria

La Şcoala Gimnazială “Ştefan cel Mare” din municipiul Alexandria, elevii şi-au cunoscut pentru prima dată sau şi-au revăzut colegii şi profesorii alături de care vor petrece următorul an pe băncile şcolii. Prima zi din noul an şcolar a venit cu mari emoţii, mai ales pentru micuţii din clasele pregătitoare, care s-au „dezlipit” cu greu de lângă părinţi şi au trecut în dreptul „doamnei învățătoare”.

La festivitatea de deschidere a noului an şcolar, una care a început cu discursuri, urări de bine şi mari speranţe, au fost prezenţi, alături de conducerea unităţii de învăţământ şi corpul profesoral, viceprimarul municipiului Alexandria, Augustin Ioan, care a dat citire mesajului primarului Victor Drăgușin, și inspectorul școlar Dana Tătaru, care a transmis mesajul Inspectoratului Școlar Județean.

„A început școala, ca de fiecare dată, în prag de toamnă, atunci când știm cu toții că se culeg roadele muncii unui an și se proiectează noi idei de succes, de reușite. Celebrarea acestui nou început, un început al speranței fireşti, al aspirației noastre de mai bine, ne permite să ne bucurăm de rezultatele obținute până acum, dar și să reflectăm la ceea ce a fost bine, mai puțin bine, la ceea ce poate fi schimbat sau reconfigurat. Pentru aceasta este nevoie de încrederea unuia în celălalt și de multă determinare. Numai împreună putem să depășim temerile, suspiciunile, prejudecățile pentru a nu permite apariția unor bariere care să ne separe. Numai împreună, elevi, profesori, părinți și comunitatea locală, putem forma o echipă care investește în valoare și în calitate, în performanță și în competitivitate, o echipă dornică să promoveze o cultură a elitelor autentice. (…) Dragi elevi, dragi părinți și dragi colegi, ne dorim să avem un an cât mai bogat în realizări, bazat pe încredere, cu profesori motivați, cu elevi dornici să se autodepășească, interesați să-și dezvolte traseul școlar și profesional ales, cu echipe manageriale care să stimuleze performanța, cu multe colaborări și proiecte, menite să contribuie la modernizarea școlilor, la susținerea excelenței în educație. Ne dorim o generație bine pregătită pentru viața de adult, activă, dinamică, flexibilă și responsabilă, care să aducă un suflu nou școlii teleormănene, o generație aplecată spre valorile cunoașterii, ale culturii și aptă să deschidă calea spre dialoguri constructive, fertile. Vă dorim un an bun, plin de roade ale muncii şi ale creativităţii!”, le-a transmis inspectorul școlar Dana Tătaru elevilor și părinților prezenți în curtea Şcolii Gimnaziale “Ştefan cel Mare” din Alexandria.

Bun venit le-a urat elevilor și viceprimarul municipiului Alexandria, Augustin Ioan, care a dat citire, totodată, mesajului primarului Victor Drăgușin. Edilul municipiului Alexandria a fost prezent, anul acesta, la festivitatea de deschidere a anului școlar la Școala Gimnazială „Mihai Viteazul”.

„Începem, astăzi, împreună, ca în fiecare toamna, un nou drum la finalul căruia vom spune, cu încântare, mândrie și emoție am mai urcat o treaptă, am evoluat, a fost frumos și în acest an școlar. Vă regăsiți de astăzi colegi vechi, vă cunoașteți cu timiditate și curiozitate colegi noi, vă spuneți povești de-o vară, vă împărtășiți emoții, trăiri și experiențe, pe care, peste ani, o să le catalogați drept cea mai frumoasă perioadă din viață. Școala nu este doar locul unde timpul se împarte între ore și recreații, unde dați teste și teze și de unde primiți teme. Școala este locul unde legați cele mai trainice prietenii, unde aflați ce este competiția adevărată, unde uneori vă testați limitele și de unde zilnic apar noi provocări. Având în vedere evoluția tehnologiei, pot să mă mândresc cu prietenia din mediul online a multora dintre dumneavoastră. Știu care vă sunt dorințele, știu ce vă place și ce nu vă este tocmai pe plac, știm de ce aveți nevoie și de cele mai multe ori am încercat să rezolv. Evoluția comunicațiilor mă ține permanent în legătură cu elevii care întâmpină anumite probleme, cu părinții nemulțumiți de anumite aspecte legate de școala unde învață copiii lor, dar și cu cadre didactice și nevoile lor. (…) Sunt aici, în curtea școlii, printre voi, copii care vor crește și vor ajunge lideri, ne vor conduce, sunt printre voi copii ce pot cuceri lumea, sunt potențiali descoperitori, inventatori, creatori. În fiecare dintre voi se ascunde un om mare. Trebuie doar să-l educați, să-l învățați, să-i acordați încredere și răbdare. Toți acești pași îi faceți la școală și îi fundamențați alături de familie. Sunteți generațiile Facebook, Instagram și WhatsApp, pentru voi nu există limite sau bariere. Îmi doresc să lucrați proiecte școlare în grup, ca pe WhatsApp, și să colaborați dincolo de ecranul telefonului, să umpleți wall-ul școlii cu rezultelele voastre la concursurile și olimpiadele școlare și să primiți feedback pozitiv de la cât mai mulți oameni. Să aveți un an școlar fascinant și să mergeți cu încredere alături de profesorii voștri pe calea educației, singura care vă poate garanta succesul în viața!”, a fost mesajul primarul Victor Drăgușin, pentru elevii care au început, luni, un nou an școlar în școlile din Alexandria.

Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu” și-a deschis porțile pentru un nou an școlar

Forforta specifică unui nou început de an şcolar s-a simţit încă de la primele ore ale dimineţii şi la Şcoala Gimnazială Nr. 5 Alexandria, care de anul acesta va purta numele marelui poet Mihai Eminescu. Cei mai emoţionaţi şi curioşi în acelaşi timp au fost elevii claselor I şi cei ai claselor pregătitoare, dar si cei aflati in ani terminali, clasele a IV-a și a VIII-a.

Însoţiţi de părinţi şi cu braţele pline de flori, s-au adunat în grupuri, aşteptând curioşi următoarea etapă din viaţa lor. Directorul şcolii, Bogdan Doncea, a luat cuvântul şi le-a urat bun-venit tuturor în noul an şcolar. Un an școlar plin de realizări și cu rezultate foarte bune le-a urat și viceprimarul municipiului Alexandria, Augustin Ioan. Din anul școlar 2019-2020, unitatea de învățământ poartă numele de Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu”, iar efectivul de elevi este mult mai mare față de anul precedent. La finalul discursurilor, elevii au fost împărţiţi pe clase, s-au luat de mânuţe şi au fost invitaţi să poftească în şcoală.

Structura noului an şcolar

Conform calendarului anunţat de Ministerul Educaţiei, semestrul I al anului şcolar 2019-2020 se va derula în perioada 9 septembrie 2019 – 20 decembrie 2019, iar semestrul al II-lea între 13 ianuarie 2020 şi 12 iunie 2020. Vacanţele elevilor din toate ciclurile de învăţământ sunt programate astfel: vacanţa de iarnă (21 decembrie 2019 – 12 ianuarie 2020), vacanţa de primăvară (4 aprilie – 21 mai 2020) şi vacanţa de vară (începând cu 13 iunie 2020). Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar se încheie în 29 mai , iar pentru clasa a VIII-a, în 5 iunie 2020. Suplimentar, clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar beneficiază de vacanţă în săptămâna 26 octombrie – 3 noiembrie 2020.

One Comment

  1. Unele mamici se pregatesc cu o luna inainte cu vestimentatia sa dea bine pe facebook fara sa aiba treaba cu copilul sau cartea. Asta inseamna sa fii prosta din balarii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.