Politic

A mai trecut o săptămână, prin Teleorman

Liviu NEAGU
Cum spațiul online este destul de generos, mi-am propus ca, săptămânal, să mă aplec asupra evenimentelor petrecute în județul nostru și să punctez secvențele importante, trecute prin filtrul experienței mele, încercând să nu mă las prea mult influențat de trecutul meu politic și de relațiile personale actuale.
În plan politic, la PSD, una caldă, de fapt reîncălzită, realegerea firească a primarului Victor Drăgușin în funcția de președinte al organizației Alexandria, și una pervers de rece,  reținerea lui Cornel Bleajă pentru că a pus mâna, nu pe bani, ci în zone care îl fac nedemn de statutul de cadru didactic, dar mai ales de calitatea umană, fiind vorba de persoane minore.
De apreciat Carmen Dumitrescu pentru că a scos la lumină acest subiect traumatizant.
PNL a fost prezent în spațiul public prin prefectul Haralambie Epure, care a trecut de la cultură și învățământ – Zilele Bibliotecii, sub semnul Centenarului Marin Preda, și expoziția de produse tradiționale și de sezon de la Grădinița nr. 6 Alexandria, la apă și canalizare – întâlnire de lucru cu reprezentanții primăriilor din județ și ai instituțiilor cu atribuții în domeniu.
Hari, nu uita că ai promis un județ fără gunoaie, așa că nu abandona campania de ecologizare!
La PUSL, doar din obișnuința mea de a intra pe site-ul partidului, am aflat că noul președinte al filialei județene este candidatul-fantomă pentru primăria Alexandria din 2020, Alexandru Ionescu.
Spor la treabă!
De punctat și alăturarea Doiniței Dobre, după plecarea ei din ce a mai rămas din PMP, echipei femeilor social-democrate, unde distinsa Ioana Panagoreţ a fost recent aleasă președinta organizației județene.
Doinița, sper ca și vocea ta să conteze.
AUR – încă se resimte după darul dat la nunta lui George Simion.
USR – doar în Roșiorii de Vede. În rest, liniște.
APP – putea mai mult având în vedere că Teleormanul a fost fieful lui Liviu Dragnea, nu însă și al lui Codrin Ștefănescu.
UDMR – pe poziție; este deja celebru faptul că cei 18 etnici maghiari din județ au produs 669 de voturi la europarlamentarele din 2019.
PER – respiră doar prin mesajele profesorului Constantin Filip, care are propria luptă în comuna Piatra.
PRO România – nu pot să comentez fiindcă Victor Ponta mi-a fost șef în guvern.
ALDE – care ALDE?
Alde noi, votanții, cei care așteptăm 2024 să ne mai minunăm pe cine vom găsi pe liste și să ne lamentăm că iar nu vom fi bine reprezentați.
Ca evenimente, prima parte a lunii noiembrie a început, sau mai bine zis a continuat, cu valul de accidente rutiere care ne îngrozesc prin frecvență și intensitate.
Nu ar strica mai multă prudență și bun-simț în trafic.
Social, stăm în continuare rău. Teleormanul se află pe ultimul loc în clasamentul salariilor medii nete pe județe.
Asta explică, dar nu scuză, multe din lucrurile care se întâmplă pe la noi.

Să ne recitim cu bine!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.