Politic

A mai trecut o săptămână, prin Teleorman (8)

Liviu NEAGU

A mai trecut o săptămână, prin Teleorman, un județ care, în ultimii zece ani, a pierdut 56.600 de locuitori, adică 14,9% dintre teleormăneni au părăsit, într-un fel sau altul, județul. Dacă ne raportăm la populația municipiului reședință de județ, scăderea este de o Alexandrie și ceva…

Au trecut și sărbătorile de iarnă și, iată că, după Sfântul Ioan, când efectiv demarează noul an la români, începem să ne punem în practică rezoluțiile de la sfârșit de an. Și, ce să vezi… nimic nou.

Ușor, ușor, revenim la banalul care ne-a devenit stil de viață; ne mai înfricoșăm puțin când vedem ce “ravagii” face gripa, dar ne revenim când ne dăm seama că este totuși gripă, nu Ebola; deschidem televizorul și (re)vedem aceleași figuri, cu aceleași promisiuni; intrăm pe online și găsim aceiași cunoscători și pricepuți la toate; ne mai cutremurăm când constatăm că Putin nu renunță la Ucraina, dar parcă ne-am obișnuit și cu războiul… Apropo, mai știe cineva ce s-a întâmplat cu refugiații ucraineni din Teleorman?

Tot la început de an, aflăm că: “La începutul lunii decembrie doar 2% din bolnavii COVID din SUA erau infectați cu varianta XBB.1.5. La începutul lunii ianuarie se înregistrează peste 50%. Este creștere uimitoare. Probabil XBB.1.5. va deveni varianta dominantă și în Europa, posibil până la sfârșitul lunii ianuarie” – Paul Hunter, epidemiolog la University of East Anglia din Marea Britanie.

Cum să ne mai sperie pe noi XBB când avem XNS la Antena Stars, unde vedem toate mutațiile posibile? I-au mai zis și “Kraken”, după legendarul monstru marin. Wow!

Mă întreb, totuși, care sunt rezoluțiile politicienilor teleormăneni pentru anul acesta?

Adrian Gâdea vrea un 2023 mai bun în investiții și cheltuieli curente; Victor Drăgușin vrea să termine centrul pietonal și Casa de Cultură; Eugen Pîrvulescu vrea ca Victor Drăgușin să nu termine centrul pietonal și Casa de Cultură; Haralambie Epure vrea să rămână serios și corect, să vedem cât mai poate; Adrian Florescu vrea și în PNL, și cu PSD, că doar e alianță; Augustin Ioan vrea și el în față, inclusiv în față la CNI; Ioana Panagoreț vrea, doar dacă cineva (V.D.) nu mai vrea, dar sigur mai dorește un nou mandat; Gabriel Bulumac vrea noi subiecte și cred că va avea din belșug; parlamentarii vor vizibilitate, dar nu prea au cu ce, în afară de câteva declarații și luări de cuvânt; primarii vor PNRR baban, că vine 2024 electoral; ceilalți vor… să le mai rămână și lor câte ceva.

Ce vor, însă, teleormănenii? Credeți că mai interesează pe cineva?

Să ne recitim cu bine!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.