Politic

A mai trecut o săptămână, prin Teleorman (3)

Liviu NEAGU
Săptămâna care tocmai s-a încheiat s-a aflat sub zodia accidentelor.
Din păcate, cu cele rutiere ne-am obișnuit.
A devenit o rutină să urmărim live-urile de pe șoselele județului și să ne îngrijorăm dacă nu cumva vom regăsi în imagini rude sau cunoscuți.
Se pare că spaima unui sfârșit stupid nu îi responsabilizează pe participanții la trafic, fiind atât de frecvente situațiile la limită, încât te miri ce șansă au unii la cât de inconștienți sunt.
La fel de surprinzătoare sunt reacțiile și comentariile unora dintre cei care urmăresc astfel de accidente în direct, pe rețelele de socializare, încât te întrebi dacă este lipsă de compasiune pentru nenorocirile altora, prostie sau degradare umană.
Și, mai mult de atât, un accident serios duce și la blocaje în trafic, care, ulterior, generează costuri și riscuri pentru alt gen de evenimente.
Cred că și pasagerii ar trebui să contribuie la temperarea conducătorilor nărăvași, ca să nu mai vorbim de “complicitatea” celor care acceptă să călătorească alături de șoferi amețiți de băutură sau droguri. Că, deh, vorba lui Ilie Năstase: “Spuneți-mi și mie un român care nu bea o bere sau două și se suie la volan”.
Nu ar fi rău să analizăm ce rol are și infrastructura rutieră, încă precară, în producerea unor astfel de drame.

În prima săptămână a galei fotbalistice din Qatar, sport la care Teleormanul nu are reprezentare la nivel înalt, așa cum România nu are participare nici la Cupa Mondială din mica, dar bogata țară a șeicilor, am fost martorii unui alt gen de accidente, care au făcut teleormăneni fericiți. Două accidente majore, cel puțin până acum, au făcut ca arabii și japonezii să bage bani în buzunarele unor teleormăneni care au avut “aroganța” să parieze altfel pe două meciuri cu cote năucitoare: Argentina – Arabia Saudită 1-2 și Germania – Japonia 1-2.
Se aude că Messi și Neuer vor purta burka pentru a-și ascunde rușinea.
Ups! Belgia – Maroc 0-2, Japonia – Costa Rica 0-1.
Cine știe câte niqab-uri se vor mai vinde până la finala din 18 decembrie…

În plan politic, tot accidental, unii aleși teleormăneni s-au dus pe la serviciu și au mai bifat câte o declarație politică de la tribuna Parlamentului, ca să puncteze statistic.
Fapte, nu vorbe! Și asta azi, nu mâine.
Dar, ca să nu fie toată presiunea pe parlamentari, trebuie să stăm cu ochii și condeiul/tastatura și pe administrația locală.
Acum ceva vreme, exista o rubrică “un primar ca la carte”, care se putea transforma ușor în “un primar fără carte”. Între timp, lucrurile s-au mai schimbat și, odată cu pomparea de bani prin investiții în mediul rural, a mai crescut și nivelul primarilor. Inclusiv nivelul de trai. Și nu accidental.
Întrucât așteptările sunt tot mai mari de la ei, și infatuarea unora a crescut proporțional.
Dragilor, voturile vin de la oameni, așa că ar trebui ca toată atenția să se îndrepte tot către ei!

Să ne recitim cu bine!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.