Politic

A mai trecut o săptămână, prin Teleorman (2)

Liviu NEAGU

Săptămâna a început exact ca în “deli orman”. Cu o foamete de zile mari, altfel nu se explică nebunia de luni, la deschiderea/inaugurarea magazinului Lidl, când ziceai că se împărțeau acțiuni, nu se vindeau produse pe bani. Au așteptat teleormănenii Lidl-ul precum bunicii noștri pe americani. Nu e de mirare dacă Lidl Alexandria va deveni fruntaș la vânzări pe țară, cum a fost și în cazul Kaufland, că de, săraci dar cu dare de mână…

Miercuri, eveniment important la PSD Teleorman. Mai marii partidului au venit la Alexandria pentru a fi martori la realegerea lui Adrian Gâdea în fruntea organizației județene.
Marcel Ciolacu: “În cadrul organizației PSD nu trebuie să mai țineți câinii legați!”.
Să vedem când vor da drumul la câini social-democrații și pe cine îi vor asmuți, ținând cont că la nivel național sunt în alianță cu liberalii, dar în județ nu prea cad la pace…
Adi, felicitări pentru fireasca realegere și, hai, mai repejor cu creșterea nivelului de trai în Teleorman!

Liberalii simt că în afară de PSD nu au alt competitor politic de luat în seamă în Teleorman, așa că sunt cu o mână întinsă spre partenerii impuși de la centru, iar cu alta la spate, cu pumnul strâns, așteptând să lase garda jos.
Totul stă în abilitatea de negociere a lui Eugen Pîrvulescu și disponibilitatea lui Adrian Gâdea de a înțelege că nu poate conduce Consiliul Județean fără majoritatea liberală, care pare că rezistă în pofida micilor derapaje.
Eugen, joacă politic, dar nu bloca lucrurile fiindcă interesele teleormănenilor primează!

Ceilalți actori politici sunt în letargie și tind să devină spectatori la meciul dintre PSD și PNL, uneori amical, alteori cu miză mare.
Îi sfătuiesc să fie mai energici, altfel, în afară de cei doi granzi, nimeni nu va trece de 5% în Teleorman, iar lucrul ăsta l-am simțit direct în 2020.

Între timp, chiar dacă nu s-a întâmplat în Teleorman decât ca vibrație, ci la Skopje, România a pierdut la handbal cu Muntenegru. Vom rămâne din acest
campionat european cu emoția generată de golul Biancăi Bazaliu în meciul cu Olanda și cu regretul că nu mai suntem ce am fost.
Nici la handbal, dar nici la fotbal, unde a început încă o cupă mondială fără România.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.