Social

A început tipărirea taloanelor de pensie care conțin ajutorul de 700 lei

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat miercuri că s-a început tipărirea taloanelor de pensie pentru luna iulie, care includ sprijinul financiar în valoare de 700 lei.

“A început tipărirea taloanelor de pensie aferente lunii iulie, care conțin ajutorul financiar de 700 de lei, care se acordă pensionarilor cu venituri de până la 2.000 de lei. De vineri începe și efectuarea plăților”, este anunțul făcut de ministru pe pagina sa de Facebook.

La începutul lunii iunie, Guvernul României a aprobat, prin Ordonanță de urgență, acordarea unui sprijin financiar unic, în valoare de 700 lei, pentru pensionarii cu venituri mai mici sau egale cu 2000 lei. Sunt luate în calcul următoarele categorii de venituri: pensiile din sistemul public de pensii și din sistemele neintegrate sistemului public de pensii, care se plătesc în luna iulie 2022; venituri din drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, care se plătesc în luna iulie 2022 prin casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale; venituri din indemnizația  socială pentru pensionari; venitul din salarii asimiliate salariilor, realizate în luna aprilie 2022; ajutorul financiar se acordă din oficiu, prin casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.