Eveniment

A început testarea psihologică a tinerilor care vor să îmbrace haina de poliţist

politie2Tinerii care vor să participe la concursul de admitere la şcolile de agenţi de poliţie sunt testaţi psihologic în această perioadă. Până în prezent, la nivelul judeţului Teleorman s-au înscris 183 de candidaţi, respectiv 113 candidaţi pentru poliţie, 30 pentru jandarmi, 10 pentru poliţia de frontieră şi 30 pentru ISU.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Teleorman precizează că toţi candidaţii pentru concursul de admitere la şcolile postliceale de poliţie vor fi testaţi psihologic în perioada 11-13 august, în intervalul 11 – 12 august susţin testarea candidaţii pentru locurile de la poliţie, iar pe 13 august candidaţii pentru celelalte arme, respectiv jandarmi, pompieri.

Tinerii care au îndurat marţi, 11 august, căldura pentru a susţine testarea sunt foarte motivaţi în ceea ce-i deternimă să devină poliţişti şi nimic nu pare să-i determine să renunţe. Unii dintre candidaţi îşi încearcă norocul a doua oară, alţii sunt la prima încercare la care pot dovedi că merită să devină oameni ai legii. Tatăl unui tânăr de 21 de ani, care susţinea testarea, ne-a spus că băiatul său “a terminat liceul acum doi ani şi de atunci în fiecare an a încercat să fie admis la şcoala de poliţie. Este o ambiţie a lui să devină poliţist, îşi doreşte foarte mult acest lucru şi nu intenţionează să urmeaze altă meserie”, ne-a declarat Mihai Ţana.

La prima încercare să devină om al legii este Ovidiu Ciungaru, care ne-a spus că e o meserie care impune disciplină şi ordine, de aceea îl atrage foarte mult, câştigul material fiind ultimul criteriu după care a ales această meserie. Nu de aceeaşi părere a fost şi Robert Mirea, care a spus că a ales să urmeze o carieră în poliţie “pentru stabilitatea locului de muncă, în primul rând, şi pentru câştigul material”.

Alţii au ales să devină poliţişti pentru că asta şi-au dorit din copilărie. “Este o pasiune de când eram copil să devin poliţist, dar şi pentru stabilitatea locului de muncă. Odată terminate studiile, nu mai eşti nevoit să cauţi un loc de muncă”, ne-a declarat Cristian Ciucă.

La testarea psihologică au venit şi fete. Acestea au ales să urmeze cursurile unei şcoli de poliţie pentru că “este o meserie frumoasă şi stabilă, poţi contribui la scăderea infracţionalităţii, este antrenantă şi ai o anumită imagine ca femeie poliţist”, ne-a spus Andra Crăciun, care a completat că “femeile sunt bine primite în rândurile poliţiştilor şi nu cred că voi fi discriminată că sunt fată, însă cred că ar fi greu la Ordine Publică, dat fiind faptul că în stradă raporturile de forţe sunt diferite, o femeie putând face faţă destul de greu unui conflict fizic.

Testarea psihologică este probă eliminatorie şi numai cei care vor trece acest hop vor putea susţine concursul de admitere din luna septembrie 2015. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.