Economie

A început Recensământul General Agricol – Runda 2020

De luni, 10 mai 2021, a demarat Recensământul General Agricol – Runda 2020, care se va desfășura până la data de 31 iulie 2021.

Datele vor fi înregistrate în format electronic de către recenzorii atribuiți fiecărei localități, prin interviu direct cu reprezentanții exploatațiilor agricole, furnizarea cât mai corectă a datelor fiind esențială.  Anul de referință este anul agricol  2019-2020.

Prin colectarea acestor date se va măsura impactul agriculturii asupra mediului, dar și identificarea problemelor existente în acest sector, importanța acestui recensământ fiind dată și de aflarea răspunsurilor la întrebări precum: grupa de vârstă a fermierilor care vor face agricultură în viitor, câte femei mai lucrează în prezent în agricultură, există în prezent o creștere a agriculturii ecologice, cum influențează agricultura mediul sau cum se vor schimba metodele de producție în agricultură în viitor.

Rezultatele Recensământului General Agricol trebuie să răspundă atât cerințelor europene pentru respectarea criteriilor de comparabilitate la nivel internațional, cât și cerințelor naționale, asigurând totodată informații care vor fi utilizate de către decidenți politici, cercetători, fermieri și publicul larg, pentru a înțelege mai bine starea și structura sectorului agricol și impactul agriculturii asupra mediului.

Astfel, Recensământul va furniza indicatori statistici pentru monitorizarea și evaluarea Politicii Agricole Comune, în ceea ce privește sprijinul acordat tuturor  fermierilor europeni.

Trebuie precizat că datele exploatațiilor agricole vor fi folosite pentru statisticile europene în vederea acordării subvențiilor și nu vor avea acces la aceste date decât INS – Institutul Național de Statistică și MADR – Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.