Economie

A început reabilitarea Parcului Independenței din Turnu Măgurele

Dănuț Cuclea, primarul municipiului Turnu Măgurele, declara, pe 7 iunie, că în următoarea săptămână urmau să înceapă lucrările de reabilitare a Parcului Independenței. Așadar, așteptarea cetățenilor din acest municipiu a luat sfârșit, deoarece, pe 18 iunie, reprezentanții Primăriei Turnu Măgurele au anunțat că “s-a predat amplasamentul și a fost emis ordinul de începere” pentru reabilitare.

Din cadrul proiectului “Îmbunătățirea calității vieții persoanelor vârstnice cu sprijinul Centrului Recreativ și mediul aferent în municipiul Turnu Măgurele” face parte și Componenta B, și anume “Amenajarea peisagistică Parc Independenței și reabilitarea monumentului Independenței din municipiul Turnu Măgurele”.

Conform datelor publicate pe pagina oficială a primăriei, Contractul de finanțare pentru acest proiect a fost încheiat pe 4 martie 2020, având o valoare totală de 23.273.783,37 lei, din care finanțare nerambursabilă 19.774.522,73 lei.

În ceea ce privește amenajarea Parcului Independenței și reabilitarea Monumentului Independenței, valoarea totală a lucrărilor de execuție este de 10.623.370,77 lei, inclusiv TVA. De asemenea, reprezentanții primăriei transmit că durata de execuție a lucrărilor este până în septembrie 2022.

Așadar, potrivit sursei citate, Monumentul Independenței va fi reabilitat prin “replacare și restaurare elemente din piatră și bronz”. Cât despre reamenajarea incintei parcului, aceștia transmit că va fi revizuit sistemul de trotuare și alei, va fi refăcută fântâna arteziană și va fi pusă în valoare și vor fi amenajate spații de joacă și de odihnă. Pe lângă acestea, din lista de realizări fac parte și “asigurarea unui sistem de irigare eficient”, “asigurarea unui iluminat eficient”, “asigurarea unui sistem video, pentru protecția zonei”, “reabilitarea grupurilor sanitare”, dar și amplasarea de mobilier urban.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.