Social

A început distribuirea cupoanelor pentru ajutoarele alimentare de la Uniunea Europeană

ajutoareMonica DUMITRESCU

Începând din acest an, ajutoarele alimentare acordate de Uniunea Europeană se vor distribui persoanelor cu venituri reduse pe baza unor cupoane pe care beneficiarii le vor primi acasă. Tichetele, fără valoare financiară, vor fi inscripţionate cu numele persoanei, CNP, componenţa coşului alimentar şi data de valabilitate.

Distribuirea cupoanelor se face prin poştă şi a început pe 22 octombrie şi este posibil ca până la începutul lunii noiembrie, toţi beneficiarii să intre în posesia lor. Alimentele vor putea fi ridicate, după 16 noiembrie, de la centrele desemnate de primării, pe baza cuponului nominal şi a buletinului de identitate.

Valoarea ajutoarelor a crescut – de la 80 de lei la 128 lei. Faţă de anul trecut, pachetele vor conţine cantităţi mai mici de făină şi mălai, dar mai multe conserve de carne, ulei, zahăr şi paste făinoase. Nu se vor mai acorda roşii în bulion, miere şi zacuscă. Ministerul Fondurilor Europene, cel care va răspunde de acum înainte de ajutoarele alimentare, va organiza licitaţia pentru alimente pe câte 2-3 judeţe, pentru a evita sincopele, în caz de contestaţii. Au dreptul la ajutoare europene cei care au venit minim garantat, persoanele cu handicap, pensionarii şi şomerii cu venituri sub 400 de lei pe lună.

La nivel naţional, peste trei milioane de persoane cu venituri mici vor primi alimentele gratuite, cu cca 700 000 de persoane mai mult comparativ cu anul trecut, după ce pe lista beneficiarilor au fost introduse şi persoanele care primesc alocaţii pentru sprijinirea familiei.

În Alexandria, numărul persoanelor care au primit anul trecut ajutoare alimentare de la Uniunea Europeană a fost de aproximativ 4000, numărul beneficiarilor la nivel judeţean fiind de aproximativ 65 de mii de persoane.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.