Eveniment

A început dezinfecţia în scările de bloc

În contextul emiterii Ordonanţei Militare nr. 4 din 29 martie 2020, care la art. 6 instituie măsuri suplimentare în scările de bloc pentru prevenirea răspândirii Covid-19, primarul municipiului Alexandria, Victor Drăguşin, face următoarele precizări:

“Începând de ieri, 30 martie, municipalitatea, prin Administraţia Domeniului Public şi TR Administrare Imobile, a început operaţiunea de dezinfecţie pe scările de bloc.  În municipiul Alexandria sunt peste 800 de scări de bloc şi sperăm ca dezinfecţia acestora să fie finalizată în aproximativ trei zile. Am solicitat aprobarea CLSU pentru încheierea unui contract de prestări servicii cu TR Administrare Imobile, societate a municipiului, pentru a acţiona în jumătate dintre scările de bloc, urmând ca cealaltă jumătate să fie dezinfectată de Adminstraţia Domeniului Public. Ca procedură, pentru balustrade, pardoseli, lifturi se foloseşte hipoclorit de sodiu în concentraţie de 5%, iar pentru alte spaţii, biocid. Vom realiza împreună cu ADP dezinfecţie şi pe domeniul public cu biocid, acesta fiind dispersat cu tunurile montate pe maşini (utilizate şi la dezinsecţie). În ceea ce priveşte dozatoarele de dezinfectanţi, facem toate eforturile pentru a le achiziţiona în cel mai scurt timp, iar pe măsură ce  vor fi achiziţionate vor fi montate în toate scările de bloc. Împreună, cu înţelegere, raţiune şi solidaritate, trecem şi peste această criză!”.

În municipiul Alexandria au fost luate măsuri de dezinfecţie pentru prevenirea răspândirii Covid-19, înainte ca acestea să devină obligatorii, printre acestea numărându-se: decontaminarea domeniului public şi a zonei pietonale, cartierelor, a instituţiilor publice, trotuarelor, pieţelor, mijloacelor de transport în comun, etc. Totodată, au fost luate măsuri pentru sprijinirea cetăţenilor aflaţi în izolare şi a celor cu vârste peste 65 de ani, care nu au susţinători sau care au venituri reduse.

One Comment

  1. minciuni!!! e usor de zis, greu de facut.. adevarul e ca nu dezinfecteaza nimic si nici nu pun dezinfectanti la scara blocului!!!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.