Politic

A început cu Almăjanu şi Niţulescu – După un an, marele PNL e condus de Pîrvulescu şi Barbu

pnlPe 26 iulie 2014, s-a oficializat unificarea dreptei, o dreaptă care s-a dorit să fie fără Traian Băsescu şi Elena Udrea. În acest sens, ce a rămas din PDL, după formarea PMP, a format o alianţă împreună cu PNL, numită Alianţa Creştin Liberală (ACL), alianţă construită ca un vehicul electoral pentru candidatul la prezidenţiale, denumire sub care cele două partide au funcţionat până la înregistrarea la Tribunal a noii formaţiuni politice, iar în luna noiembrie a anului 2014, după câştigarea alegerilor prezidenţiale, PDL a fuzionat cu PNL.

La nivelul judeţului Teleorman, marele PNL a fost moşit de către democrat-liberalul Teodor Niţulescu şi de către liberalul Marin Almăjanu, în prezent niciunul dintre aceştia nemaifiind în prim-planul vieţii politice, de partid ocupându-se mai tinerii oameni politici Cristi Barbu şi Eugen Pîrvulescu, numiţi în funcţiile de copreşedinţi PNL de conducerea de la Centru.

În ce priveşte procesul de unificare, chiar liderii liberali au recunoscut, în nenumărate rânduri, că a fost un demers dificil, în care au existat, aşa cum era de aşteptat, şi disensiuni, dar pe care spun că au reuşit să le rezolve. Astfel, la un an de la startul unificării, structurile de conducere la nivel de judeţ, precum şi organizaţiile locale sunt funcţionale, în prezent organizarea alegerilor locale de anul viitor fiind prioritatea liberalilor teleormăneni.

Liberalii au petrecut însă în opoziţie primul an din noua formulă, având numeroase tentative de a prelua guvernarea. Însă toate demersurile, începând cu racolarea de parlamentari, mai întâi la Senat, iar, mai apoi, la Camera Deputaţilor, până la moţiunile simple, precum şi moţiunea de cenzură iniţiată în primăvara acestui an au fost sortite eşecului.

Anul 2016 este însă un an puternic electoral, cu alegeri atât locale, cât şi parlamentare, iar sondajele de opinie dau marele PNL drept favorit în ce priveşte intenţia de vot a românilor. Până atunci însă, mai este aproape un an, în care liderii liberali au anunţat iniţierea unei noi moţiuni de cenzură, la începutul sesiunii parlamentare ordinare din toamnă. (Violeta MOCANU)

2 Comments

  1. Sper ca in aceasta formula de colaborare,sa scapam la Teleormam de smecherasii politici ce vin in partid doar pentru capatuire in scaune de coonsilieri,primari,parlamentari,deconcentrate,iar la prima adiere sa paraseasca partidul ,ceamai mare mojicie politica in Romania,,,,,sa se termine cu cameleonismul politic,,,, n

  2. Batranii rechini lasa locul tinerilor penali…

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.