Un fermier care a muncit din greu pentru a obține o cultură bogată de cereale încearcă să-și valorifice truda, iar în peisaj apare un comerciant care se arată dispus să achite pentru o cantitate X suma cerută de fermier. Toate bune și frumoase, până la proba cântarului. Și, deși cântarul este al fermierului, comerciantul, care este, de fapt, un mare țepar, găsește o metodă, izvorâtă dintr-o inventivitate fără margini, prin care păcălește omul de bună credință.
Concret, țeparul instalează la cântarul fermierului, când acesta nu este atent, o bucată de fier prin care îl dereglează, evident în beneficiul său. Astfel, cantitatea de cereale indicată de cântar va fi cu mult mai mică decât cea reală, iar fermierul este tras în piept. Țeparul dispare cu achiziția profitabilă, în timp ce fermierul rămâne cu paguba, de cele mai multe ori una semnificativă.
Metoda de înșelăciune și-a făcut simțită prezența și pe raza județului Teleorman, iar fermierii sunt sfătuiți de autorități să manifeste o atenție sporită atunci când vor să-și valorifice culturile de cereale.
Setați paginile web, ca să putem copia ce e de interes, pentru arhivă. Nu e vorba de repostarea, fără drept, a materialelor.
Nu ne putem copia nici propriile comentarii, tot pentru arhivă, înainte de postare.
Nu e normal, nici în interesul gazetei.
Sărbători fericite !