Economie

A fost semnat contractul pentru elaborarea Studiului de fezabilitate pentru Drumul de mare viteză Alexandria – București

O asociere de trei firme a fost desemnată la începutul anului câștigătoarea contractului pentru elaborarea Studiului de fezabilitate necesar pentru construirea Drumului de mare viteză Alexandria – București. După expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații, miercuri, 13 aprilie, Compania  Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și Asocierea DP Consult SA- Explan SRL – Sca Teaha&Fuzesi au semnat contractul de servicii, a cărui valoare este de 16.122.360 lei fără TVA, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene nerambursabile. Durata contractului este de 17 luni, respectiv 14 luni pentru elaborarea Studiului de fezabilitate și 3 luni pentur asistență în vederea obținerii finanțării și demarării procedurii pentru proiectare și execuție lucrări.

Prin acest contract finanțat din Fonduri Europene Nerambursabile (POIM) se urmărește creșterea eficienței economice a rețelei de transport din România, îmbunătățirea condițiilor de circulație, creșterea vitezei de călătorie între București și Alexandria, descongestionarea traficului pe rutele existente (DN6), îmbunătățirea conectivității la nivel regional.

Se estimează ca etapele de proiectare și execuție să fie realizate până în anul 2030, strategia de implementare fiind stabilită în cadrul “Programului investițional pentru dezvoltarea infrastructurii de transport pentru perioada 2021-2030”, aprobat prin Hotărârea de Guvern nr. 1312 din 30 decembrie 2021.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.