Eveniment

A fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Reducerea emisiilor de carbon în Municipiul Alexandria, prin adoptarea unui transport public ecologic”

Victor Drăgușin, primarul municipiului Alexandria, și Liviu Gabriel Mușat, director în cadrul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, au semnat miercuri, 22 ianuarie, la sediul Primăriei, în prezența președintelui Consiliului Județean, Dănuț Cristescu, contractul de finanțare pentru obiectivul de investiții „Reducerea emisiilor de carbon în Municipiul Alexandria, prin adoptarea unui transport public ecologic”, proiect finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, ce vizează și reabilitarea centrului pietonal.

Obiectivul de investiții are drept obiectiv general reducerea emisiilor de carbon în Municipiul Alexandria, prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

Prin intermediul proiectului se are în vedere reabilitarea integrală a centrului pietonal – str. Libertății, tronsonul cuprins între str. Ion Creangă – str. București; realizarea unor piste pentru bicicliști; realizarea de stații de închiriat biciclete; realizarea de stații de autobus; contruirea unei autobaze și parcare park&ride; realizarea unui sistem de management al traficului, inclusiv a unui sistem de monitorizare video.

Investiția va contribui decisiv la reducerea emisiilor de carbon în Municipiul Alexandria; realizarea unor campanii de conștientizare a populației cu privire la efectul nociv generat de consumurile de carburanți; realizarea unor campanii de conștientizare a populației cu privire la beneficiile mersului cu bicicleta; adoptarea unui stil de viață sănătos pentru populația Municipiului Alexandria; depoluare; realizarea unui sistem de management al traficului și supraveghere video.

În ceea ce privește obiectivele specifice ale proiectului, se are în vedere reducerea emisiilor GES prin achiziția de biciclete; achiziția bike sharing; scurtarea timpului de călătorie prin realizarea de piste de biciclete; realizarea/modernizarea unor stații de autobuz; îmbunătățirea infrastructurii Municipiului Alexandria prin construirea unei autobaze; decongestionarea traficului prin realizarea unui sistem de management al traficului; realizarea unui sistem de supraveghere video prin montarea de camera video; sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scazute de dioxid de carbon.

Conform studiului de trafic realizat în cadrul proiectului ”Reducerea emisiilor de carbon în Municipiul Alexandria, prin adoptarea unui transport public ecologic”, finanțat prin fonduri europene, ameliorarea calității spațiilor pietonale este una din strategiile ce poate atinge mobilitatea durabilă.

În prezent Municipiul Alexandria deține o singură stradă (Libertății) dedicată integral pietonilor, pe segmentul cuprins între str. Ion Creangă și str. București. În cadrul proiectului ”Reducerea emisiilor de carbon în Municipiul Alexandria, prin adoptarea unui transport public ecologic”, este planificată  modernizarea integrală a zonei pietonale aferente str. Libertății.

Valoarea totală a proiectului se ridică la suma de 91,183,509,14 lei, iar perioada de implementare este de 70 de luni.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.