Eveniment

A fost semnat contractul de finanțare pentru dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Județean/ Șase cabinete vor fi dotate cu aparatură de ultimă generație

Președintele Consiliului Județean Teleorman, Ionel Dănuț Cristescu, și Adrian Gâdea, secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), au semnat joi, la Alexandria, contractul de finanțare pentru obiectivul de investiții „Dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Județean de Urgență Alexandria”, prin care vor fi dotate cu echipamente medicale performante șase cabinete din structura Ambulatoriului unității spitalicești. Este vorba despre cabinetele de ORL, gastroenterologie, urologie, nefrologie, medicină internă și chirurgie generală, valoarea totală a investiției ridicându-se la suma de 3.701.903,62 de lei.

Proiectul face parte dintr-un portofoliu de proiecte pentru modernizarea spitalului județean și care are ca obiectiv general creșterea accesibilității serviciilor de sănătate în regim ambulatoriu pentru cetățenii județului Teleorman, prin dezvoltarea capacității de diagnosticare și tratament, în cadrul cabinetelor ambulatoriului integrat al spitalului.

„Un eveniment important, astăzi, semnarea contractului între Ministerul Dezvoltării și Consiliul Județean, un lucru important pentru un domeniu important, cel al sănătății, un contract în urma căruia ambulatoriul integrat din cadrul Spitalului Județean va fi dotat cu aparatură și echipamente performante, de ultimă generație, proiect care, odată implementat, nu va face decât să crească pe de o parte ponderea afecțiunilor rezolvate prin sau în cadrul ambulatoriului de specialitate, iar pe de altă parte cred că vom beneficia prin implementarea acestui proiect și de o scădere a poverii din spitalizarea continuă. Este un proiect în urma căruia medicii pot să-și desfășoare activitatea în niște condiții mai bune, vor avea posibilititatea să pună un diagnostic rapid și corect, iar pacienții care vor avea nevoie de îngrijiri medicale sunt convins că vor beneficia odată cu implementarea acestui proiect de servicii medicale de cea mai bună calitate”, a spus Adrian Gâdea, la Alexandria.

Finanțarea obiectivului de investiții este asigurată prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8, ” Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale”, Prioritatea de investiții 8.1, Obiectivul specific 8.1, Creșterea accesibilității serviciilor de sănătate, comunitare și a celor de nivel secundar, în special pentru zonele sărace și izolate.

2 Comments

  1. Dar pentru Oncologie, Dermatologie si, mai ales, Boli infectioase ati facut ceva? Un raport al Bancii Mondiale, in parteneriat cu Federatia Zonelor Metropolitate si Aglomerarilor Urbane din Romania, axat pe studii in fiecare resedinta de judet, raport trimis si CJ Teleorman asta iarna, spunea ca, in sanatatea din Teleorman, astea-s prioritatile. Sau preferati sa investiti acolo unde aveti oameni pusi, unii f. buni profesionisti, dar care s-au ‘dedulcit’ la bani multi, in detrimentul calitatii actului medical si sanatatii pacientului?

  2. Am fost in vara aceasta la Policlinica din Alexandria . Greu iti imaginezi ca mai exista asa ceva ! De exemplu , toaletele sunt cele de acum 40 de ani !Jale ! Nu am crezut sa mai existe asa ceva !

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.