Eveniment

A fost pusă în funcţiune reţeaua de radioficare şi adresabilitate publică în Alexandria

Monica DUMITRESCU

Alexăndrenii se bucură începând de săptămâna aceasta de muzică ambientală, dacă străbat centrul municipiului sau se relaxează într-unul din parcurile centrale. Potrivit unui comunicat transmis de Primăria Alexandria, în data de 28 august 2015 a fost pusă în funcţiune reţeaua de radioficare a Municipiului Alexandria.

“Prin implementarea sistemului de radioficare şi adresare publică al Municipiului Alexandria, se doreşte realizarea unui sistem pentru informare care să servească cetăţenii de pe raza zonei centrale a municipiului. Soluţia propusă este un ansamblu complex bazat pe o reţea de comunicaţie structurată şi care îmbină instrumente şi tehnologii moderne în scopul facilitării în mod gratuit a cetăţenilor la informare şi petrecere a timpului liber în mod plăcut. Prin implementarea sistemului de radioficare şi adresare publică al Municipiului Alexandria se mai urmareşte informarea şi pregătirea preventivă a populaţiei cu privire la pericolele la care este expusă în cazul unor cutremure sau alte dezastre, măsurile de autoprotecţie ce trebuie îndeplinite, mijloacele de protecţie puse la dispoziţie, obligaţiile ce îi revin şi modul de acţiune pe timpul situaţiei de urgenţă”, se arată în comunicatul Primăriei Alexandria.

Zone de acoperire sunt: str. Dunării pe tronsonul str. I Creangă – str. Av Colfescu; Zona parc primărie, Zona Banc Post şi BRD, Zona parc central; Zona parc Catedrala; Str. Libertăţii (pietonal) în tronsonul str. I Creangă – str. Bucureşti.

Finanţarea înfiinţării sistemului de radioficare şi adresare publică al Municipiului Alexandria s-a făcut din bugetul local. În perioada următoare se efectuează teste pentru calibrarea nivelului optim al sunetului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.