Social

A fost publicată lista disciplinelor la care se susţin teze în anul şcolar 2012 – 2013

Ministerul Educaţiei a făcut publică lista disciplinelor la care se susţin teze în anul şcolar 2012-2013, precum şi calendarul tezelor atât pentru semestrul I, cât şi pentru semestrul al doilea. Comparativ cu anul trecut, nu sunt modificări esenţiale. Astfel, potrivit documentului tezele de pe semestrul I al anului şcolar se susţin până la data de 30 noiembrie 2012, iar tezele de pe semestrul al II-lea al anului şcolar se susţin până la data de 25 mai 2013. Excepţie fac clasele terminale de gimnaziu şi liceu, care, în semestrul al doilea, vor susţine tezele mai devreme. Astfel, la clasa a VIII-a, tezele se vor susţine până la data de 17 mai 2013, iar la clasele terminale de liceu, până la data de 26 aprilie 2013.

Elevii din clasele V-VII vor susţine doar două teze semestrial, respectiv la matematică şi Limba română. Elevii din clasa a VIII-a vor susţine în plus o teză la istorie sau geografie la alegere.

La liceu lucrurile se complică, disciplinele la care se susţin teze fiind alese în funcţie de domeniul şi specializarea la care elevii urmează cursurile. Fără excepţie însă, indiferent de specializare, elevii vor susţine teză la limba şi literatura română, iar numărul tezelor semestriale este, de asemenea, constant, respectiv patru.

În cazurile în care o lucrare scrisă semestrială se susţine la alegere dintr-o listă de discipline, elevii vor opta în scris pentru una dintre disciplinele menţionate în listă. Opţiunile elevilor rămân valabile pe parcursul întregului an şcolar.

La clasele cu predare în regim bilingv sau intensiv a unei limbi străine, indiferent de specializare, pe lângă lucrările scrise menţionate în listă, se susţine lucrare scrisă semestrială şi la limba străină respectivă.

La şcolile şi clasele cu predare în limbile minorităţilor naţionale, pe lângă lucrările scrise menţionate în listă, se susţine lucrare scrisă semestrială şi la limba şi literatura maternă, indiferent de nivel, filieră, profil, specializare, an de studiu şi formă de şcolarizare. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.