Eveniment

A fost lansată o pagină de Facebook pentru organizarea concursurilor din instituțiile publice

Agenția Natională a Funcționarilor Publici a lansat un nou canal social media, mai exact o pagină de facebook, unde vor fi postate toate concursurile organizate de instituție, demersul având drept scop transparentizarea completă a concursurilor pentru ocuparea funcțiilor din sectorul public, transmit reprezentanții Ministerului Lucrărilor Publice.

“Transparenţa privind concursurile va fi maximă. În premieră, informaţiile oferite prin intermediul noului canal de comunicare vor cuprinde, pe lângă datele generale privind procedura de organizare (calendar desfăşurare concurs, condiţii de ocupare, aspecte logistice), şi datele despre bibliografie şi tematică, care se regăseau până acum exclusiv pe pagina instituţiei care organiza concursul. Aşa cum am mai spus, doresc o publicitate transparentă pentru toate concursurile din ţară, cu informaţii care să fie accesibile unui număr cât mai mare de persoane şi care să crească şansele de atragere de oameni competenți în administraţie. De asemenea, în cadrul ANFP suntem mai mult decât deschiși să gestionăm şi concursurile pentru personalul contractual din cadrul administrației publice”, susține Liviu Mălureanu, preşedintele ANFP.

Funcțiile publice din administrație reprezintă aproximativ 14% din totalul personalului plătit din fonduri publice, iar personalul contractual – aproximativ 10%. Diferența până la 100% este reprezentată de alte categorii, respectiv medici, profesori, personal militar, magistrați etc.

Pagina Concursuri instituții publice.ANFP va fi un instrument de promovare a tuturor concursurilor pentru ocuparea funcţiilor publice organizate de instituţiile şi autorităţile publice locale si centrale şi va face legătura cu secţiunea dedicată concursurilor din site-ul instituţiei.

Pagina poate fi accesată la adresa de internet: https://www.facebook.com/Concursuri.institutii.publice.ANFP/.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.