Eveniment

A fost depusă cererea de finanțare pentru Proiectul “Anticorupție prin etică, integritate și transparență, la nivelul județului Teleorman”

Cererea de finanțare pentru Proiectul „Anticorupție prin etică, integritate și transparență, la nivelul județului Teleorman”, derulat de Consiliul Judeţean Teleorman, în parteneriat cu Instituţia Prefectului şi Serviciul Judeţean Anticorupţie Teleorman, a fost depusă în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă (POCA), transmit reprezentanții Consiliului Județean.

Potrivit sursei citate, vor beneficia de instruire și pregătire anticorupție un număr de 60 de persoane, personal cu funcții de conducere și de execuție din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Județean Teleorman și 20 de persoane din cadrul instituțiilor publice subordonate Consiliului Județean Teleorman.

În cadrul proiectului, Consiliul Județean Teleorman, în calitate de lider, va asigura managementul proiectului, va achiziționa serviciile de implementare și certificare ISO 37001, precum și serviciile de tipărire a ghidului, serviciile de informare și publicitate, serviciile de organizare evenimente, respectiv achiziția de rechizite. De asemenea, Consiliul Județean Teleorman va asigura grupul țintă al proiectului și va participa alături de parteneri la campania de informare, conștientizare și educație – anticorupție.

Experții Direcției Generale Anticorupție (Partener 1) vor elabora ghidul de bune practici, standarde de etica si integritate, vor susține cursurile de formare profesională și vor participa la campania de informare, conștientizare și educație – anticorupție.

Totodată, Instituția Prefectului Județului Teleorman (Partener 2) va achiziționa serviciile de implementare și certificare ISO 37001 pentru propria instituție și va participa alături de parteneri la campania de informare, conștientizare și educație – anticorupție.

Obiectivul general al proiectului este reprezentat de creșterea eticii, integrității și transparenței la nivelul autorităților publice din județul Teleorman prin reducerea vulnerabilităților și a riscurilor de corupție, creșterea gradului de informare cu privire la impactul fenomenului corupției și educarea personalului prin conștientizarea faptelor de corupție.

Îndeplinirea obiectivelor specifice ale proiectului se realizează prin întocmirea unui ghid de bune practici, standarde de etică și integritate; implementarea și certificarea sistemului de management anti-mită conform standardului ISO 37001:2016; desfășurarea unei campanii de informare, conștientizare și educație anticorupție; instruirea personalului în vederea aplicării măsurilor de prevenire a corupției.

Bugetul proiectului este de 412.758,84 de lei, din care: 240.075,88 lei (235.274,36 lei bani nerambursabili) vin de la Consiliului Județean, 76.141,96 lei (64.720,66 lei – nerambursabili) vin de la Direcția Generală Anticorupție, iar alți 96.541 lei (82.059,85 lei – nerambursabili) vin de la Instituția Prefectului Teleorman.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.