Social

A fost dat publicității raportul controalelor din spitalele publice și de stat/ Nereguli depistate în unitățile sanitare din Teleorman

Nereguli grave au descoperit inspectorii din cadrul Ministerului Sănătăţii și personalul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă, în unitățile medicale verificate după incendiul izbucnit, în luna noiembrie, în Secția de terapie intensivă a Spitalului Județean Piatra Neamț, în urma căruia 12 persoane și-au pierdut viața. În urma verificărilor făcute în secţiile ATI din toate spitalele publice şi private din ţară s-a constatat, printre altele, că în 28% din cele 314 spitale controlate nu există un rezervor de apă, necesar pentru intervenţia rapidă în caz de incendiu. Mai mult, în 71% din saloanele de terapie intensivă nu există sistem de ventilație mecanică care să asigure circulaţia corespunzătoare a aerului în încăperi.

Raportul Inspecției de Stat arată că, în timpul celor 292 de controale efectuat în secţiile ATI din cadrul unităţilor sanitare, au fost constatate 1.921 deficienţe în domeniul apărării împotriva incendiilor, dintre care 138 au fost soluţionate. Pentru deficienţele constatate au fost aplicate 1.493 sancţiuni contravenţionale, dintre care 1.402 avertismente şi 91 amenzi în cuantum de 448.401 lei.

În ceea ce privește principalele nereguli în domeniul apărării împotriva incendiilor constatate pe timpul controalelor executate la secţiile ATI din cadrul unităţilor sanitare, în raportul dat publicității figurează și spitalele din Teleorman.

Două unități sanitare, respectiv Spitalul Municipal Turnu Măgurele și Spitalul Orăşenesc Videle, funcționează fără autorizaţie de securitate la incendiu, dar raportul scoate la iveală și alte deficiențe grave, cum sunt neasigurarea condițiilor pentru limitarea propagării focului și fumului, nefuncționarea hidranților din interior sau neasigurarea condițiilor de evacuare în caz de situații de urgență.

Astfel, pentru Spitalul Județean de Urgență Alexandria, Spitalul Orăşenesc Videle și Spitalul Municipal „Caritas” Roşiorii de Vede s-a notat că nu se asigură condițiile de evacuare în caz de situatii de urgență. De asemenea, raportul rezultat în urma controlului arată că nu funcționează instalația de iluminat de securitate la Spitalul Orăşenesc Zimnicea, Spitalul Orăşenesc Videle, Spitalul Municipal „Caritas” Roşiorii de Vede și Spitalul Municipal Turnu Măgurele.

Același raport arată că nu se asigură mentenanța instalațiilor de stingere a incendiilor la Spitalul Municipal Turnu Măgurele și, totodată, nu se asigură mentenanța instalațiilor de detectare, semnalizare, alarmare a incendiilor la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alexandria, Spitalul Orăşenesc Zimnicea, Spitalul Orăşenesc Videle și Spitalul Municipal „Caritas” Roşiorii de Vede.

Tot în raportul dat publicității se arată că nu funcționează instalațiile de hidranți interiori/exteriori de incendiu la Spitalul Orăşenesc Zimnicea, Spitalul Municipal „Caritas” Roşiorii de Vede și Spitalul Orăşenesc Videle.

Pe de altă parte, la Spitalul Municipal Turnu Măgurele nu se asigură echiparea construcțiilor cu instalații de detecție, semnalizare și avertizare a incendiilor, în timp ce la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alexandria, Spitalul Orăşenesc Videle și Spitalul Municipal Turnu Măgurele nu se asigură condițiile privind limitarea propagării focului și fumului în interiorul construcțiilor, se mai arartă în raportul dat publicității.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.